Smiljan Mekicar, podpredsednik Vodlanovega Umetniškega plesnega združenja Slovenije, ujet s prsti v marmeladi! Sum korupcije in poskus kaznivega dejanja!

Smiljan Mekicar je nedavno odprl 1. pokal Umetniškega plesnega združenja Slovenije v Sevnici. (Foto: UPZS)

Podpredsednik Umetniškega plesnega združenja Slovenije, Smiljan Mekicar, dobil izredno odpoved delovnega razmerja na uradu za investicije ministrstva za zdravje.

Aktualni podpredsednik Umetniškega plesnega združenja Slovenije, Smiljan Mekicar, v teh dneh opozarja nase. Žal ne s plesom, ampak s projektom, ki ga je vodil v okviru urada za investicije, v katerem je zaposlen na ministrstvu za zdravje. Dobil je izredno odpoved delovnega razmerja zaradi suma korupcije pri prirejanju razpisa za skoraj 40-milijonski nakup aparatur za magnetno resonanco. Očitali naj bi mu tudi grožnje zaposlenim. “Vse obtožbe so brezpredmetne in neutemeljene,” je za različne medije izjavil Mekicar.

Smiljan Mekicar (desno) na državnem prvenstvu v standardu leta 2013, ko je ‘naskakoval’ mandat predsednika Plesne zveze Slovenije. Zmagal je takratni aktualni predsednik Drago Šulek.

Smiljan Mekicar je sicer stari znanec tako plesnega kot zdravstvenega področja. Pred desetimi leti je neuspešno ‘naskakoval’ mesto predsednika Plesne zveze Slovenije (PZS) in bil preglasovan s strani članic PZS, ki niso verjele njegovemu načrtu, kako reorganizirati slab sistem PZS-ja. O tem sem večkrat pisala tukaj: https://www.paradaplesa.si/na-spici/volitve-ante-portas-nasmejani-mekicar-ali-zaskrbljeni-sulek/ ali tukaj https://www.paradaplesa.si/na-spici/ponovno-izvoljeni-predsednik-drago-sulek-nadaljuje-z-zalitvami/

Ker zamenjava Šuleka takrat ni uspela, se je pozneje, ko je prestol PZS zasedel Zoran Kljun ter nato aktualni predsednik Jadran Živkovič, Dušan Vodlan odločil ustanoviti lastno plesno zvezo in jo poimenoval Umetniško plesno združenje Slovenije, za podpredsednika pa imenoval Smiljana Mekicarja. Zato sem za komentar, kaj bo UPZS storilo v primeru Mekicar, vprašala Dušana Vodlana, ki nam je pojasnil, da ne more do zaključka našega članka ničesar komentirati, “ker moram sklicati predsedstvo, in še posebej ne, ker ne smem, dokler niso obveščeni vsi mediji. To bo pa v naslednjem tednu. Jaz sem sicer že po objavi v Šepetu ND prejšnji teden zaslutil nekaj. In to je to! Poznam družino že več kot 20 let in verjamem, da je enemu stopil na rep in ga hočejo na tak način odstraniti. Nič novega v Zloveniji. Ko bo to zunaj, bomo dali kot predsedstvo in lahko tudi jaz dam svojo izjavo”. Ko bosta Vodlan in Mekicar podala izjavo, jo seveda objavim.

Smiljan Mekicar (levo) na ustanovni skupščini UPZS

Spomnimo. Mekicar je bil udeležen tudi pri prenovi hematologije, članek si lahko preberete tukaj: https://pozareport.si/politika/post/390027/uradnik-ministrstva-alenko-trop-skaza-podpira-najvecji-zdravstveni-tajkun

Kako bo ukrepal Vodlan s predsedstvom, lahko ugibamo, a policija in protikorupcijska komisija sta proti Mekicarju že sprožili postopek zaradi suma korupcije in poskusa kaznivega dejanja.