Slovenski plesalci, kljub mrazu v dvorani, preprosto nepremagljivi!

Minuli vikend, od 24. do 27. septembra, je na Češkem v Ostravi potekalo svetovno prvenstvo v street dance showu, hkrati pa tudi svetovni pokal v disco danceu. Slovenska reprezentanca pod vodstvom Tadeja Premka je štela nekaj več kot 500 plesalcev, ki so dokazali, da so kljub kratki pripravi, saj so bili vsi še pred mesecem dni na poletnih počitnicah, dosegli športno formo. Skupaj so si priplesali kar 36 medalj. V street dance showu smo Slovenci dobili 12 svetovnih prvakov od 15 možnih, prav toliko tudi vice svetovnih prvakov in za piko na i še sedem bronastih odličij. Res da so Slovenci prednjačili po številu prijavljenih tekmovanj, a takoj za njimi so bili Čehi s šestimi odličji in Slovaki s petimi medaljami. Poleg omenjenih držav se je tekmovanja udeležilo 14 držav in skupno nekaj več kot 2000 plesalcev. Čeprav so na uradni strani plesne organizacije IDO zapisali, da se je organizator trudil po najboljših močeh, je plesalce v dvorani precej zeblo, saj se je vse odvijalo nad ledom v ledeni dvorani, poleg tega pa je urnik precej prehiteval in plesalcem ter trenerjem spodbudil še nekaj nepotrebnega dodatnega adrenalina.

Miha Krušič je bil eden od sodnikov v Ostravi.
Tokrat me je predvsem zanimalo, kako je sodniško oko videlo tekmovanje, in vesel sem, da sem dobil izjavo Mihe Krušiča, ki je tokrat zastopal slovenske sodniške barve: "Tekma v češki Ostravi je bila organizirana na visokem nivoju in v skladu s pričakovanji. Slovenci so pokazali veliko in smo lahko zelo ponosni na vse rezultate. Opažam pa, da se le malo koreografov upa poizkusiti nekaj novega in ne videnega. Veliko jih "plava v sigurnih vodah", kar pa še zdaleč ne pomeni, da niso najboljši v tem, kar delajo."
Vse izjemne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Plesne zveze Slovenije: www.plesna-zveza.si. Mi pa si poglejmo, kdo so novi in med njimi tudi stari svetovni prvaki v street dance showu.
Teja Lampe iz plesnega kluba Idrija med otroškimi solistkami.
Blažka Brodnjak iz plesnega kluba Bolero med mladinskimi solistkami.

Maj Lavrič iz plesnega kluba Bolero med otroškimi solisti in v duetu z …
… Lio Lačen med otroškimi pari.
Talentirani Kristjan Terglav iz ŠKD klub Plesni val Celje med članskimi solisti.
Lara Nosan in Grega Lojen iz plesnega društva Libero med mladinskimi pari.
 
Venesa Krenker in Kristjan Terglav iz ŠKD klub Plesni val Celje med članskimi pari.
Mad House iz plesnega kluba Bolero med mladinskimi malimi skupinami.
The Pharaos iz ŠKD klub Plesni val Celje med članskimi malimi skupinami.
Street art iz plesnega društva Kazina med mladinskimi formacijami.
Policijska akademija 2016 iz plesnega kluba Pingi internacional med članskimi formacijami.
Poleg vseh svetovnih prvakov v street dance showu sta si prvo mesto priplesali tudi mini produkcija Kleopatra iz plesnega kluba M in produkcija Asterix in Obelix iz plesnega kluba Zeko. Med disco plesalci pa sta na svetovnem pokalu izstopali Tjaša Gazdag iz plesnega kluba Zeko s prvim mestom med članskimi solistkami in Živa Horvat, prav tako iz plesnega kluba Zeko, s tretjim mestom med mladinkami.
Naša najboljša diskačica ta hip Tjaša Gazdag.
Danes so nekateri street plesalci že pridno trenirali svojih v plesnih dvoranah, saj jih že čez 14 dni čaka najprej svetovno prvenstvo v disco danceu in nato takoj še svetovno prvenstvo v hip hopu. Vendar pred tem še jazzarji odpotujemo v Gibraltar, kjer nas prav gotovo ne bo zeblo.

View Gallery 15 Photos