Slovenci že na zmagovalnih stopničkah

Zakonca Barbara in Vitam Kodelja sta zmagala v standardnih plesih med seniorji.

Včeraj se je začelo še eno od večjih plesnih prvenstev, in sicer odprto prvenstvo Nemčije, ki se ga bo letos udeležilo 4590 plesalcev iz sedeminštiridesetih držav. Med prvimi sta zaplesala zakonca Kodelja, tudi dvakratna državna prvaka. Doktor biologije in strokovnjakinja za dietetiko Vitam in Barbara Kodelja sicer živita v Berlinu, plešeta pa pod okriljem PK Fredi. Konkurenca v njuni seniorski skupini je bila precejšnja, kar sto oseminšestdeset parov je plesalo, kar je še en dokaz, da je športni ples popularen tudi v zrelih letih. Tekmovanja se bodo nadaljevala vse do sobote zvečer, na parketu dvorane Liederhalle v Stuttgartu bodo plesali skoraj vsi naši aktivni plesni pari, z izjemo Mihe Vodičarja in Nadije Bičkove, ki se pripravljata na svetovno prvenstvo v kombinaciji, ki bo v začetku oktobra v Moldaviji, pa Martine Plohl in Kristijana Burazerja, ki okreva po domnevnem vnetju slepiča. Na tekmovanju ne bo aktualnega državnega prvaka v latinskoameriških plesih v članski kategoriji Jurija in Jagode Batagelj, saj ga je Plesna zveza Slovenije na predlog Mednarodne plesne zveze kaznovala s trimesečno prepovedjo plesanja zaradi Jurijevega neprimernega obnašanja na evropskem prvenstvu v Ostravi. 
Med člani bodo plesali Damir Halužan in Anna Mashchyts, Klemen Prašnikar in Aleksandra Averkijeva, Jasmina Arko in Aleksej Rubtsov, Matej in Špela Kralj, Andrej Škufca in Melinda Torokgyorgy, Peter Majzelj in Maja Geršak in Zoran Plohl s Tatjano Lahvinovič.

Peter Majzelj in Maja Geršak bosta nastopila med profesionalci v latinskoameriških plesih skupaj s parom …
… Andrej Škufca in Melinda Torokgyorgy.
Tekmovanje pa sta izpustila že prijavljena Jernej Brenholc in Daniela Pekič, saj si je Jernej tik pred odhodom poškodoval gleženj. V mednarodni sodniški zasedbi sta tudi dva Slovenca, in sicer Mariborčan Branko Bohak ter Velenjčan Drago Šulek, predsednik Plesne zveze Slovenije. Ali lahko pričakujemo kakšno višjo oceno za naše pare, pa bo kmalu jasno.
Med sodniki bosta Drago Šulek in …
… Branko Bohak (levo), na fotki z ženo Alenko in pedagogom Dejanom Kolencem.
View Gallery 5 Photos