Seksi Mariborčanka Nina Gerič v svojo šolo povabila pevko Špelo Grošelj

Nina Gerič je na odprtju Plesnega parka zaplesala s svojim prvim plesnim učiteljem Franjem Kozarjem.

Pred nekaj dnevi so se z odprtjem plesne šole, imenovane Plesni park, Nini Gerič izpolnile dolgoletne sanje. Nekdanja soplesalka Miše Cigoja je namreč prepričana, da ko enkrat stopiš v stik s plesom, te le-ta zastrupi. Ko je pred enajstimi leti prenehala z aktivnim plesanjem, se je vrgla v študij ekonomije, vmes pa na veliko sanjala, kako bo lepega dne vodila lastno plesno šolo. K realizaciji so seveda najbolj pripomogli Ninini starši, ki so v lastni hiši na Mladinski ulici v Mariboru del prostorov adaptirali v dve krasni plesni dvorani.

Mama Sonja je ponosna na svojo hčerko.
“Skoraj vse sva z očetom naredila sama; od barvanja radiatorjev, struganja parketa do dizajniranja. Zelo sem ponosna na oba starša, ki mi že celo življenje stojita ob strani, in s Plesnim parkom se mi je izpolnila dolgoletna želja imeti lastno plesno šolo in predvsem center, kamor se bodo ljudje radi vračali in dobro počutili. Ponujali bomo vse od družabnih plesov, do hip hopa, baleta, orientalskega plesa. Vpisano imamo tudi že veliko skupino za salso, ki je še vedno tako popularna. Šola je namenjena odraslim in otrokom. Slednje bo poučevala tudi skozi petje in ples moja dolgoletna prijateljica Špela Grošelj. Jazz balet in hip hop pa Nina Ogrin in Peter Taušanovič, orientalski ples Ksenija Visket, balet Draga Šumer, družabni ples pa naša dvojčka Janko in Metka ter Rok Cerkvenik.”
Hip hop kombinacijo z jazzom in street plesom bosta namešala Ljubljančana Peter Taušanovič in Nina Ogrin.
Plesni park je dvanajsta plesna šola, ki deluje v Mariboru, a Nina se konkurence ne boji.” Vsaka plesna šola mora temeljiti na kakovosti, če ni kakovostnih učiteljev, jaz si upam stati za vsemi mojimi, potem plesna šola težko funkcionira. Sem pa z začetkom zelo zadovoljna, saj je interes proti pričakovanjem.”
Ninina prijateljica Špela Grošelj bo v Plesnem parku poučevala petje in ples.
Na odprtju plesne šole pa se je poleg njenih učiteljev predstavila tudi sama kot ponovna soplesalka Miši Cigoju. Prav v ta namen sta se nekajkrat dobila in naštudirala rumbo. Za oba je bilo to posebno dejanje, saj sta zadnjič skupaj zaplesala pred enajstimi leti. Miša je vesel, da si je Nina upala na samostojno poslovno pot. “Mislim, da je to velik korak za razvoj plesa na tem koncu in prepričan sem, da ji bo uspelo. Saj kolikor jo poznam, je takšna, da če si kaj zapiči v glavo, to tudi izpelje. Prostori so okusno opremljeni in ples bo imel poseben čar. Všeč mi je, da si je Nina zastavila cilje v povezavi z ljubeznijo do plesa in ne do denarja, da bo razvijala ples. To je razmišljanje, ki mi je bilo takoj všeč. Seveda sem jo opozoril iz lastnih izkušenj, ko sem sam odprl svoj studio Maxim, da ima precej konkurence, ki ji bo zavidala te lepe prostore in dejstvo, da je na svojem. Vemo, da se večina plesnih šol nahaja v najetih prostorih. Svetoval sem ji, da naj gre po svoji začrtani poti, ne glede, kaj se bo dogajalo okoli nje. Sicer pa bova večkrat v kontaktu, saj jaz tudi v Mariboru delam.”
Po enajstih letih sta Nina in Miša znova zaplesala skupaj.
Nina je poleg plesa z Mišem odplesala še ples s svoji prvim plesnim učiteljem Franjem Kozarjem, ki je bil tudi navdušen nad Plesnim parkom. “Še ena plesna šola v Mariboru pomeni še nekaj več konkurence, a tudi poziv vsem ostalim za kvalitetnejše delo za boljšo agitacijo, za nove ideje in programe, kar bi tudi pričakoval od tem mlade generacije. Nina pa seveda ima največ izkušenj iz športnega plesa in bo to zagotovo znala dobro pokombinirati z vsem ostalim.”
Legenda slovenskega plesnega poučevanja športnih plesov Franjo Kozar je Nini zaželel vso srečo.
Prireditev je povezoval Boštjan Klun, ki je z Nino plesal v drugi sezoni  v nedeljski oddaji nacionalne televizije Spet doma v rubriki Zvezde plešejo, in pravi, da je to bil njegov prvi in najbrž tudi zadnji plesni preizkus. Sicer pa se je Koprčan Boštjan preselil v Maribor, iz priimka numerološko zabrisal črko j, se poročil, dobil otroka in ni vrag, da ga kdaj pot ne zanese v Plesni park, ki že deluje s polno paro.
Z Boštjanom Klunom sta zaplesala v Zvezdah plešejo.
View Gallery 7 Photos