Salsere in salseri že v polni pripravljenosti odeti v seksi oblačila

Na salsa festivalu bosta plesala in učila tudi Vanda in Nuno.

Prihajajoči vikend bo v Ljubljani v znamenju plesa, saj se bo odvijal tradicionalni, že sedmi po vrsti, Salsa Power Festival. Športno-plesni center Buba bo gostil svetovno znane salsa učitelje, priredil tri najbolj obiskane salsa zabave in v sklop Salsa Power Festivala privabil več kot 600 domačih in tujih gostov.

Na letošnjem salsa festivalu pričakujejo več kot šesto obiskovalcev.
Špela Repovš, ki v Bubi skrbi za prenos informacij, vas vabi, da se jim pridružite: "Več kot 15 salsa učiteljev iz celega sveta bo svoje neprecenljivo znanje delilo z udeleženci festivala, ki bodo svoje delavnice lahko izbirali na nadaljevalni in izpopolnjevalni stopnji. V treh dneh – od petka, 15. oktobra, do nedelje, 18. oktobra 2010 – bo tako festival postregel z več kot 30 plesnimi delavnicami v dvoranah Športno-plesnega centra Buba. Ker se salsa scena iz leta v leto povečuje, želja po znanju novih stilov latinskih plesov pa je vse večja tudi pri nas, bodo delavnice poleg obvezne salse vključevale še bachato, kizombo, kubansko rumbo, cha cha cha, ruedo, salsa tango in druge plese.
Šefica Bube Maša Prašnikar v plesnem elementu s pedagogom Israelom Gutierrezem, ki bo učil tudi letos.
Tisti, ki prisegajo na tradicionalno salso, pa bodo na delavnicah lahko popravili svoj styling (čim lepša drža med plesom), footwork (novi salsa koraki) ali body movement (čim bolj skladno gibanje). Vse bolj priljubljeni postajajo tudi stili, ki mešajo tradicionalno salso z drugimi karibskimi in modernimi ritmi. Tako bo v sklopu delavnic Salsa Power Festivala mogoče zaslediti tudi zelo iskan reggaeton, latin jazz ter hip-hop salso. Večerni del petkovega in sobotnega Salsa Power festivala bo obarvan z energičnimi zabavami, ki se bodo razvnele v že tradicionalni in najlepši plesni lokaciji v Ljubljani – Festivalni dvorani.
Salso lahko pleše vsak …
Najbolj atraktivna zabava se salserjem obeta v soboto, ko bodo obiskovalci po celodnevnih delavnicah lahko jemali plesni navdih ob pestrem show programu preko deset nastopajočih. Od festivala pa se bomo poslovili v nedeljo zvečer na zadnji zabavi v plesni dvorani Športno-plesnega centra Buba."
… kot recimo skupina Salsation, ki je predlani priredila pravo plesno predstavo.
Glede na to, da je glavni cilj festivala povezati vse salsa navdušence v čudovit vikend svežih plesnih korakov in užitkov ob ritmih večernih zabav, je udeležba skorajda nujna. Pa tudi zato, ker Buba v petek zvečer v ljubljanski Festivalni dvorani praznuje tudi peto obletnico od prvega plesnega tečaja, ki so ga organizirali in se do danes lahko pohvalijo, da se jim je v tem obdobju pridružilo okoli 6000 članov. Organizator tako kot vsa minula leta sledi viziji pozitivnih vibracij glasbe in plesa, zato znova zagotavlja pravi plesni spektakel.
Salsa je lahko tudi izrazno sredstvo za performance.
View Gallery 6 Photos