Rdečelasa koreografinja Mimi Marčac Mirčeta po poškodbi v Afriki že okreva

Mimi Marčac Mirčeta je doživela nezgodo, a že hitro okreva.

Atraktivna in po mnenju nekaterih tudi nekoliko svojeglava koreografinja in pedagoginja Mimi Marčac Mirčeta si nikakor ni mislila, da bo božično- novoletne praznike preživela kot pacientka v eni od privatnih bolnišnic v Cape Townu v Južnoafriški republiki. Težko pričakovanih nekaj prostih dni konec decembra sploh ni planirala, a se je na hitro odločila, da ji malo toplega vremena na jugu nikakor ne more škoditi. “V Cape Town sem prišla na povabilo moje prijateljice Wendy, s katero sva se seznanili pred nekaj meseci na mednarodnih jazz in šov tekmah v Evropi, kjer sva obe sodili na tekmah. Res sem imela naporno leto in prav veselila sem se nekaj dni odklopa v dobri družbi, brez velikih premišljevanj o plesu, čeprav to zame sploh ni tako preprosto. Poletje v Cape Townu me je prevzelo in želela sem poskusiti eno od športnih veščin, a sem ostala bolj pri teoriji kot v praksi, saj je na plaži pihal močan veter, ki me je kar naenkrat odnesel v zrak in že naslednji trenutek sem treščila z višine petih metrov na tla, direktno na trtico. Vse se je zgodilo v trenutku in ležala sem negibna skoraj eno uro na pesku in čakala na reševalno vozilo. Ko so me končno prišli iskat in odpeljali v bolnico, je rentgen pokazal, da imam nategnjeno tretje in dvanajsto vretence.”

Mimi bo za nekaj časa samo pasivna pedagoginja in koreografinja.
Mimi je v bolnici ostala skoraj štirinajst dni, in ker se ji je nezgoda pripetila tri dni pred silvestrovim, ji je bilo jasno, da bo novo leto dočakala kot pacientka, ki bo namesto s šampanjcem nazdravila s sokom. “Iz Ljubljane sta k meni priletela sin in mož, takoj sem se počutila polna energije. Vsa polomljena z  opornico po telesu in vratu smo gledali ognjemet in želela sem si, da vse hitro mine.” Seveda je morala spremeniti tudi datum poleta nazaj v Ljubljano, saj je zdravniki niso želeli takoj izpustiti iz bolnice. Pa tudi skok iz ekonomskega razreda v biznis klas je bil pričakovan, saj je njeno telo moralo biti v horizontali.
Plesalci in plesalke jo bodo pogrešali; Staša Tušar, Ajda Flisar in Patricija Crnkovič bodo zagotovo našle način, kako jim bo Mimi naredila novo koreografijo.
“Človek si kar težko predstavlja, kaj vse to prinese za sabo, ampak sedaj sem že veliko bolje. Moram počivati, aktivno pa bom začela plesati čez približno dva ali tri mesece. Bom pa seveda že začela hoditi na treninge in koreografirala, saj so pred nami že bližajoče se kvalifikacije za državna prvenstva,” je zaključila optimistična Mimi, ki je v tem obdobju pridobila nekaj novih prijateljev in prebrala cel kup knjig, pa še izpiti na Akademiji za ples, kjer je študentka katedre za džez, se tudi bližajo.