Razburljivo. Bo Vodičarju&Bičkovi uspelo premagati famozna Kralja?

Miha Vodičar in Nadija Bičkova bosta poskušala premagati Mateja in Špelo Kralj.

Prvo letošnje državno prvenstvo v športnih plesih, in sicer v standardu, bo v soboto v Lenartu pri Mariboru. Na parket tamkajšnje osnovne šole bo stopilo štiriinpetdeset plesnih parov iz petnajstih plesnih klubov. Začetek predtekmovanj bo ob 16.30, ko se bodo odplesala polfinala mlajših mladincev, mladincev, starejših mladincev in članov. Večerni del pa bo rezerviran še za finaliste mlajših pionirjev, pionirjev, seniorjev in prvič tudi razred profesionalcev, v katerem bosta nastopila Luca Busoletti in Tjaša Vulič, ki po novem plešeta za PK Pingi, ter Andraž Snoj in Olga Muravska, ki ostajata zvesta Frediju Novaku. Oba para bosta na tekmo priletela iz tujine, kjer delujeta. Prvi iz Italije, drugi iz Rusije

Luca Busoletti in Tjaša Vulič bosta plesala v konkurenci profesionalcev.
Plesne stave pa že padajo v kategoriji članov. Aktualna državna prvaka Matej in Špela Kralj sta z novim letom prestopila iz PK Fredi v PK Urška, njuna tekmeca Miha Vodičar in Nadija Bičkova ostajata zvesta Frediju, in želja po osvojitvi naslova najboljšega para v državi je seveda velika. No, tukaj sta še Aleksej Rubtsov in Jasmina Arko, za katera pravijo, da je že rezervirano tretje mesto.
Matej in Špela Kralj bosta v Lenartu branila naslov državnih prvakov v standardnih plesih v kategoriji članov.
Sodniški panel je letos zaradi "šparanja" v Plesni zvezi Slovenije po treh letih sestavljen samo iz domačih sodnikov. Niko Basarič, Nataša Ambrož, Boris Rebula, Mateja Mazovec, Katarina Venturini, Marko Tumpej, Marko Vodnik ter glavni sodnik in delegat PZS Branko Bohak bodo na tnalu staršev in trenerjev.
Nekdanja plesalka Katarina Venturini bo prvič v vlogi sodnice na državnem prvenstvu.
Velika preizkušnja bo tudi za Katarino Venturini, nekdanjo aktivno plesalko, ko se bo po ocenah videlo, kam se nagiba. Ali k svojemu nekdanjemu trenerju Frediju Novaku in Danieli Škofic Novak, s katerima pa se po koncu plesne kariere ni razšla ravno v dobrem vzdušju, ali mogoče parom, ki najemajo dvorane njene šole. 
Barbara in Vitam Kodelja bosta na tekmo priletela iz Berlina.
Med seniorji bo borba zakoncev Preininger in Kodelja. Slednja bosta branila naslov državnih prvakov.
Za šov program bosta tokrat poskrbela svetovna prvaka v latinsko-ameriških plesih Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič, ki se vedno odzoveta povabilu nekdanjih trenerjev Alenke in Branka Bohaka, ki letošnje državno prvenstvo tudi organizirata.
Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič bosta nastopila s šov programom.
View Gallery 6 Photos