Ekskluzivno. Matej in Špela Kralj pojasnjujeta nenaden odhod iz Fredija

Brat in sestra Matej in Špela Kralj nadaljujeta plesno kariero v PK Urška.

Leto 2012 se je za plesni par Kralj začelo precej dramatično. Po desetih letih sta zapustila okrilje plesnega kluba Fredi in v novo leto zaplesala v Plesni klub Urška. Sodu je izbil dno lanskoletni razplet ali bolje zaplet okoli njune udeležbe na svetovnem prvenstvu v kombinaciji desetih plesov, kamor sta odpotovala kot aktualna državna prvaka. Nanju pa je pritiskal prav njun, zdaj že bivši trener Fredi Novak, naj nominacijo prepustita lanskima prvakoma Mihi Vodičarju in Nadiji Bičkovi, ki sta državno prvenstvo raje zamenjala za dobro plačano tekmo na Tajvanu. Pritiski so bili očitno prehudi, zato sta se Matej in Špela Kralj odločila poiskati novo delovno okolje.

Pogovor s Špelo in Matejem smo posneli v ambientu Maxi kluba.
V oddaji Parada plesa sta spregovorila, kako se počutita v Urškinem teamu, kaj pomeni zanju "zloglasni" Team Diablo, za katerega pravijo, da bo Kraljema omogočil vzpon na svetovni vrh, kako se do njiju vedejo nekdanji plesni kolegi, pojasnila sta tudi očitke nekdanje trenerke Daniele Novak, ki je na spletno stran svojega kluba napisala kar nekaj krepkih očitkov. "Sem žalostna, ker mi po tolikih letih nista izkazala niti toliko spoštovanja, da bi mi prišla osebno povedat, da odhajata, da je še vedno trdno prepričana, da gredo od nas samo tisti plesalci, ki si ne morejo priznati, da niso delali dovolj za želene rezultate in iščejo razloge za svoje neuspehe drugje, namesto pri sebi. Tudi Matej in Špela sta bila deležna vse pomoči, tako kot vsi ostali pari v PK Fredi. Na žalost je nista maksimalno izkoristila iz razlogov, ki jih verjetno poznata samo onadva. Mateju in Špeli bo verjetno sprememba sredine na začetku pomagala, ker se bosta potrudila nekaj dokazati (kot tudi vsi tisti, ki so botrovali tej njuni odločitvi), osebno sem pa mnenja, da če ne premoreta dovolj notranje motivacije za trening, bo učinek novosti kaj hitro popustil."
Daniela in Fredi Novak, dvojica, ki počasi izgublja pare.
Matej in Špela pa se ne ozirata nazaj, ampak plešeta samo naprej. Njun prvi nastop pod blagovno znamko Urška bo že to soboto na državnem prvenstvu v Lenartu, v organizaciji PK Pingi, kjer bosta branila naslov državnih prvakov v standardnih plesih.
Matej in Špela Kralj bosta branila naslov državnih prvakov v standardnih plesih.
V Mercatorjevem klubu Uživajmo zdravo se boste razmigali ob zumbi, ki jo za vas pripravljata Viktorija Manzini in Jelena Izlakar. Parada plesa, ker je dan brez plesa izgubljen dan.
Viktorija Manzinni in Jelena Izlakar vas vabita v Mercatorjev klub Uživajmo zdravo.
Oddajo Parada plesa, ki smo jo posneli v ambientu Maxi kluba, si oglejte v naslednjih terminih: TV Veseljak: torek, 24.1. ob 20.00, nedelja, 29.1. ob 21.00, torek, 31.1. ob 20.00, nedelja, 5.2. ob 21.00
INFO TV: petek, 27.1. ob 21.00, nedelja, 29.1. ob 13.00, ponedeljek, 30.1. ob 10.30, torek, 31.1. ob 21.00, sreda, 1.2. ob 19.00, petek, 3.2. ob 20.30, sobota, 4.2. ob 20.00, nedelja, 5.2. ob 13.00, ponedeljek, 6.2. ob 10.30, torek, 7.2. ob 21.00, sreda, 8.2. ob 19.00

View Gallery 5 Photos