Prva oddaja Zvezde plešejo. Po prvih nastopih jasno. Raven bo precej višja kot v prvi sezoni!

Začela se je druga sezona šova Zvezde plešejo. (Foto: POP TV)

Z včerajšnjim (v nedeljo, 11. 3., op. u.) prvim dejanjem nove serije Zvezde plešejo se na TV-zaslone vračajo naši plesalci in plesalke,’ poparčkani’ s plesa in kamer željnimi znanimi obrazi z različnih področij od pevske estrade, gledališča, športa ter radijskega in televizijskega voditeljstva.

Arnej Ivkovič, Miha Vodičar in Gordana Grandošek Whiddon, ki so bili simpatično predstavljeni v otvoritveni točki, so trije novi plesalci, ki bodo letos zamenjali nekatere lanskoletne. Predvsem Gordana je na posnetku močno izstopala s svojo ‘pojavo’ in karizmo, in skoraj prepričana sem, da bo pustila oddaji močan pečat.
Sodniki so enaki kot lani: Lado Bizovičar, Nika Urbas, Katarina Venturini in Andrej Škufca.
Po kratkem klepetu s ‘sodniškim kvartetom’ in prisotnimi lanskoletnimi tekmovalci je voditelj Peter Poles ‘rekrutiral’ Dejana Vunjaka, da je v loži zvezd zamenjal obolelo Taro Zupančič. Čeprav je bilo to, predvidevam, vnaprej dogovorjeno, je delovalo zelo simpatično, in moram reči, da je bil Dejan idealen za to vlogo, saj je vsakega tekmovalca oziroma tekmovalko sprejel prisrčno, vzpodbudno in s svojim naravnim šarmom pripomogel k sproščenemu ter pozitivnemu vzdušju med oddajo. S Polesom sta dober tim, ker sta sproščena ter spontana, in nič ne bi imela proti, če bi ga še kdaj uporabili. Nobenih kartic z vnaprej napisanimi vprašanji je bila vsekakor poteza vredna pohvale!
Že po prvih treh nastopih je bilo jasno, da bo raven letos precej višja kot v prvi sezoni. ‘Šestice in ‘sedmice’ so padale kot za stavo, razen seveda pri Andreju (Škufci, op. u.), ki je ostal zvest svojemu liku ‘ta strogega’ žiranta in je imel razpon ocen od dve do štiri. Ni mi čisto jasno, zakaj so začeli s tako visokimi ocenami in kako nameravajo nagraditi napredek tekmovalcev, ampak nedvomno bo treba dvigniti kriterije in vsaj poskusiti malo natančneje oceniti nastope. Po drugi strani jim je pa uspelo zelo tesno razvrstiti pare, kajti seštevki ocen za vseh dvanajst plesnih parov se razlikujejo le za osem točk med prvouvrščenima in zadnjima na lestvici. Ker se bo vseh dvanajst parov še enkrat podalo na parket pred prvim izločanjem, se bodo še bolj izenačili, kar pomeni, da bodo glasovi gledalcev ključnega pomena.
Natalija Gros in Miha Perat
Glede plešočih zvezd me je plesno in osebnostno najbolj pritegnila športna plezalka Natalija Gros, ki je z Miho Peratom zaplesala presenetljivo eleganten in mehko gibajoč slowfox, za katerega vemo, da je eden najtežjih standardnih plesov. Začudila sem se, da so ga uvrstili že v prvo oddajo.
Uroš Bitenc in Valerija Musina
Tudi Antenin radijski voditelj Uroš Bitenc je plesal slowfox, in sicer z Valerijo Musino. Ni bil slab in je dobil celo enak seštevek (24 točk) kot Natalija. Težko je sicer primerjati moškega plesalca, ki mora voditi, s plesalko, ki mora predvsem slediti, ampak pri nastopu Uroša in Valerije gre slednji velika zasluga za dobro predstavljeno točko. Bolj kot po tehnični plati je bil Urošev nastop simpatičen zaradi njegovega lahkotno hudomušnega pristopa.
Gašper Rifelj in Maja Geršak
Na vrhu tabele s točko več sta se znašla glasbenik Gašper Rifelj in Maja Geršak, ki sta plesala salso. Točka je bila dobra in Gašper je nedvomno nadarjen gibalec, predvidevam pa, da bo imel precej več težav s standardnimi plesi. Bomo videli prihodnjič. Veseli me, da je Maja, ki je izjemna plesalka, dobila partnerja, s katerim bo lahko pripravljala zahtevnejše koreografije kot v lanski sezoni.
Rok Kunaver in Martina Plohl
Pri vrhu tabele s prav tako 24 točkami sta pristala tudi lanska drugouvrščena Martina Plohl ter igralec Rok Kunaver s tangom. Mislim, da bo Rok lahko več pokazal v latinskoameriških ritmih, ker je nadarjen gibalec, drža pri standardnih plesih pa ga precej omejuje, zato deluje togo in nesproščeno. Pohvale za disciplino. Nekje je pač treba začeti. Z Martino sta zelo simpatičen par in predvidevam, da bosta zelo uspešna.
Sašo Stare in Tadeja Pavlič
Na drugem koncu lestvice sta z le 17 točkami pristala komik Sašo Stare z lanskoletno zmagovalko Tadejo Pavlič, ki sta zaplesala edini čačača v oddaji. Dejstvo je, da bo Sašo kljub svoji simpatičnosti zaradi svoje, vse prej kot atletske postave, težko dobival najvišje ocene sodnikov. Upam, da bosta igrala na karto hudomušnih koreografij in občutku za ritem, ki ga Sašo ima, ter da ga bodo gledalci reševali, saj bo podobno kot lani Urška vnašal humor v oddajo.
Dejan Krajnc in Jagoda Batagelj
Z le eno točko več sta bila predzadnja ‘poskočni muzikant’ Dejan Krajnc in Jagoda Batagelj s quickstepom. Dejan je plesal na svoj komad Adijo Madam, ki je polka. Precej okorno gibanje ni prepričalo sodnikov kljub natančni ritmični interpretaciji (seveda v kolikor je to sploh možno, če nekdo pleše quickstep na polko), izjemni plesalki in dobri koreografiji.
Natalija Bratkovič in Arnej Ivkovič
Zanimivo, da so vsi trije novinci med plesalci zbrali enako število točk (20). Arnej Ivkovič, najmlajši in najmanj izkušen med njimi, je zaplesal dunajski valček z radijsko in TV-voditeljico Natalijo Bratkovič, ki se ukvarja tudi s kick boksom. Glasba je bila za dunajski valček prepočasna, kar je Arnej reševal z mnogimi dvigi, ki so bili najboljši deli nastopa. Oba sta fizično v dobri formi in to sta dobro izkoristila.
Sanja Modrić in Miha Vodičar
Miha Vodičar, ki je nekdanji Arnejev trener, zdaj pa njegov konkurent, je s športno novinarko Sanjo Modrič zaplesal salso. Ne vem sicer, kako to, ampak onadva sta imela edina dodatne, ‘back-up’ plesalce. Imela sta tudi eno boljših glasbenih podlag. Miha je še dokaj nesproščen pred kamero, ko govori, kar nadomesti z dobrim plesom, Sanjin ples je bil pa eden slabših v prvi oddaji. Mogoče ji bodo standardni plesi bolj pisani na kožo.
Werner Brozović in Gordana Grandošek Whiddom
Gordana Grandošek Whiddon je dobila za partnerja 198 centimetrov visokega Wernerja (Brozovića, op. u.), s katerim je zaplesala salso na Despacito. Gordana je vajena nastopov na odru in pred kamerami. Je izkušena plesalka ter koreografinja z dolgoletnimi izkušnjami doma in po svetu ter je nedvomno pomembna pridobitev šova Zvezde plešejo. Wernerja je dobro pripravila in vse kaže, da bo imel priložnost postati podalpska različica Rickyja Martina. Za zdaj je še bolj podoben Martinu Krpanu, ampak s pridnim delom se lahko zgodi popolna preobrazba.
Rebeka Dremelj in Tomaž Šter
Na zlati sredini lestvice so preostale tri zvezde: Rebeka Dremelj s Tomažem Šterom, ki je lani izpadel prvi, Ivica Vergan z Matejem Krajcerjem in Gorka Berden z Andrejem Rebulo.
Ivica Vergan in Matej Krajcer
Po izkušnjah iz prejšnje serije so položaji na sredini v največji nevarnosti za izpad, saj gledalci praviloma kličejo in glasujejo za tiste, ki so jim dejansko najbolj všeč, in za tiste z dna lestvice, ki bi jih radi rešili pred izpadom. Seveda se bo situacija prihodnji teden še spremenila, saj bodo vsi odplesali po en standardni in en latinskoameriški ples, preden bodo glasovi odločili, kateri par se bo poslovil prvi.
Gorka Berden in Andrej Rebula (Foto: POP TV)
Pohvale in graje:
+ ‘nikizmi’ Nike Urbas,
+ humor Lada Bizovičarja,
+ Dejan Vunjak v loži zvezd,
+ kostumi tekmovalcev,
+ Andrejeve ocene,
reklamni bloki med oddajo,
reklama za Volkswagen v oddaji (z Martino Plohl),
orkestra še vedno ne vidimo,
slowfox v prvi epizodi,
izbor glasbe za dunajski valček in quickstep.
Vsekakor je bila oddaja dobra, predvsem po zaslugi voditelja, sovoditelja in deloma sodnikov. Tudi plesni pari so pripravili solidne nastope in nas prikovali k TV-zaslonu, da smo kljub dolžini zaradi prepogostih in predolgih EPP-jev, oglasov, vztrajali do konca.

View Gallery 15 Photos