Profi plesalci za prestolnico kulture. Drago Šulek priskrbel 80.000 evrov

Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič sta po napovedih že nova evropska prvaka.

Velenjska Rdeča dvorana se bo jutri tresla v ritmih standardnih in latino plesov. Zakonca Verena in Drago Šulek, slednji je predsednik Plesne zveze Slovenije, v okviru Evropske prestolnice kulture organizirata evropsko prvenstvo za profesionalce, seveda pod taktirko Mednarodne plesne zveze WDSF. Prireditev si je nadela ime Evropa pleše in pod tem naslovom je bil prijavljen ter izbran tudi projekt, ki mu je država namenila okroglih 80.000 evrov sredstev.

Verena in Drago Šulek sta organizatorja turnirja Evropa pleše in zanj prejela 80.000 evrov.
Zavidljiva cifra, ki bi si jo želel marsikateri plesni ustvarjalec ali celo ljubljanski oziroma mariborski balet za izvedbo katerega od želenih, a finančno neizvedljivih projektov. Zanimivo pri prireditvi je predvsem to, da gre za prvenstvo profesionalcev, ki so na tekmah za svoje nastope plačani oziroma nagrajeni. Ne gre pa zanemariti niti dejstva, da gre za tisto plesno zvezo, plesalci imajo namreč dve zvezi, ki si želi na vsak način ples pripeljati med olimpijske športe. Odgovor na vprašanje, ali je ples šport ali umetnost, je tokrat preprost. Oboje.
Miša Cigoj in Nika Bagon sta pripravljena za latin, standard pa še trenirata.
Slovenske barve bosta zastopala dva para, in sicer oba v kategoriji latinskoameriških plesov, Miša Cigoj in Nika Bagon ter Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič. V standardnih plesih pa Luca Busolleti in Tjaša Vulič. Potrditve udeležbe ostalih slovenskih parov pa še čakamo. Za tatjano in Zorana pravijo, da bosta postala evropska prvaka. Za svoje nastope bodo plesalci seveda plačani. Koliko natančno, nismo uspeli odkriti, podatek bomo izvedeli jutri, ko se bomo prireditve udeležili. Običajno organizator plesnim parom krije stroške prevoza in hotelsko namestitev, denarna nagrada za finaliste pa se giblje med 200 in 1500 evri. Nastopilo bo po trideset parov v vsaki kategoriji, prijavljenih je dvajset držav. Finalni del prireditve si lahko ogledate ob 19.30, seveda če boste odšteli za vstopnico 25 evrov za mizo v parterju, 10 evrov za tribuno, 5 evrov pa bo plačala mladina oziroma otroci.