Pri Kraljih je počilo. Zapuščata Fredija Novaka in se selita v Urško.

Zgodilo se je to, kar se je že nekaj časa šušljalo in namigovalo. Matej in Špela Kralj menjata plesni klub, in sicer bosta zapustila ekipo Fredija Novaka ter prestopila k ekipi Urška Aktiv Team. Matej in Špela, ki skupaj plešeta deset let, sta v iztekajočem se letu doživela precej šikaniranja s strani njunih trenerjev Daniele in Fredija Novaka.

Daniela in Fredi Novak počasi izgubljata plesne pare.
Sodu pa je izbilo dno, ko ju je želel Fredi prepričati, da se kot aktualna državna prvaka v kombinaciji ne udeležita svetovnega prvenstva, ampak mesto prepustita lanskima prvakoma Mihi Vodičarju in Nadji Bičkovi, ki jima je Fredi predčasno, ampak neuradno zagotovil udeležbo na tej veliki tekmi.  Kralja nista popustila, čeprav ju je menda Fredi verbalno maltretiral še tik pred odhodom na Kitajsko.
Nekdanji klubski kolegi Miha Vodičar in Nadija Bičkova ter Matej in Špela Kralj na letošnji podelitvi nagrad Plesne zveze Slovenije. Drugo leto bosta plesna para plesala vsak za svoj klub.
Zanimivo je bilo prebrati tudi misli, ki jih je Daniela Škofic Novak pred časom zapisala na spletno stran plesnega kluba: ”Pogosto nama podtikajo, da zanemarjava par Matej in Špela Kralj, kar nikoli ni bilo in nikoli ne bo res. Je pa res, da želiva, da bi PZS pošiljala na vsa tekmovanja tiste pare, ki imajo po objektivnih merilih največ možnosti za vrhunsko uvrstitev. Takšna so dejstva v športu in kdor tega ne razume, bo vedno želel najti v teh najinih odločitvah neko pristranskost. Na žalost imamo na mednarodni plesni sceni trenutno tako pereče probleme, da je zadnje, kar potrebujemo (vsi skupaj!!!) razdor med nami doma.”
Matej in Špela Kralj bosta državno prvenstvo za leto 2012 plesala za Urško.
Na komentar tako Fredija Novaka kot plesnega para Kralj še čakamo. Nasmehi na obrazih Urškinega Activ Teama pa so bili včeraj zelo zgovorni, čeprav niso želeli podati nobene uradne izjave. A nekaj je zagotovo, Kralja bosta branila naslov državnih prvakov v standardnih plesih 28. januarja v Lenartu pri Mariboru pod blagovno znamko Plesnega kluba Urška.

View Gallery 4 Photos