Podarjamo vstopnice za ogled Fobije skupine EnKnap v Križankah

Vabljeni na ogled Fobije. (Foto: Andrej Lamut)

V sodelovanju z Ljubljana Festivalom vas vabimo na ogled drzne in kompleksne predstave Fobija, ki prepleta ples, gledališče in živo glasbo, govori o eni ključnih tem sodobnega sveta. Svetovni konflikti nas dosežejo takoj ter povzročajo strah in negotovost …  Izraelska koreografa Guy Weizman in Roni Haver s svojo prodorno skupino Club Guy & Roni na Nizozemskem ustvarjata eksplozivno in dinamično, a obenem ganljivo in duhovito plesno gledališče. Predstavo soustvarja edina stalna skupina za sodobni ples pri nas, mednarodni plesni ansambel EnKnapGroup, ki pod umetniškim vodstvom Iztoka Kovača deluje v Španskih borcih, in v živo tudi sloviti nizozemski tolkalni ansambel Slagwerk Den Haag, ki je v 35 letih obstoja zgradil mednarodni sloves. Obeta se pravi pretres duše in čutil.

Predstava je nastala v sodelovanju z odmevno nizozemsko plesno skupino Club Guy & Roni ter svetovno poznano nizozemsko tolkalno zasedbo Slagwerk Den Haag. V predstavitvenem tekstu pa je zapisano tudi, da sta "Weizman in Roni Haver, prejemnika številnih mednarodnih nagrad, v veliki slovensko-nizozemski koprodukciji raziskujeta mehanizme strahu. Smo namreč v negotovih časih. Svetovni konflikti nas dosežejo takoj ter povzročajo strah in negotovost. Brez strahu bi bilo življenja kmalu konec, saj gre za telesni in duševni odziv na bližajočo se nevarnost, ki nas pred slednjo obvaruje. Strah je lahko vznemirljiv in zbuja vratolomne občutke. Toda lahko zgradi tudi zid in nam preprečuje, da bi se z odprtimi očmi srečali z neznanim. Človekove čute izostri in nas napravi budnejše, a obenem tudi napadalnejše. Obenem pa je lahko tudi razlog za spremembo ali pa vsaj za to, da ostanemo na varni razdalji pred nevarnostjo. Strah omejuje našo svobodo in lahko poraja ksenofobijo, sovraštvo med ljudmi in med državami. Je naša obramba, a obenem z njim postavljamo ločnice".
… (foto: Andrej Lamut)

Predstavo si lahko ogledate tudi z našo pomočjo, in sicer vam podarjamo brezplačne vstopnice. Udeležbo potrdite do ponedeljka, 7. septembra, do 12. ure pri ge. Maji Stojanov, tel.: + 386 1 241 60 32 ali e-pošti: maja.stojanov@ljubljanafestival.si. Po potrditvi udeležbe boste lahko vstopnice prevzeli v ponedeljek med 12. in 17. uro ter uro pred prireditvijo na blagajni Križank. Vstopnice so na voljo do zapolnitve mest. Vabljeni v ponedeljek, 7. septembra, ob 21. uri v Križanke, na zadnji plesni dogodek letošnjega Ljubljana Festivala.