Po uspešnem graškem opernem plesu pa histerija in zamerljivost!

Ana Blažič je bila kot članica plesnega kluba Urška Kranj po menju mnogih ena najlepših plesalk.

Na našem portalu smo napovedali pomemben  plesni dogodek, in sicer graški operni ples, ki se je zgodil konec januarja na parketu graške operne hiše. Na njem je nastopilo tudi pet slovenskih parov, ki jih je usmerjala Lidija Cerovac, lastnica plesne šole Lidija iz Kopra. Vse zapisane besede nam je posredovala gospa Lidija sama, vključno z njenim tarnanjem nad neprofesionalnim obnašanjem Verene Šulek, ki je menda ni niti omenila pri pripravah delno ukradenega formata Zvezde plešejo na nacionalni televiziji, za katere izvedbo pa je bila menda zaslužna prav ona. Ampak očitno je neomenjanje njenega imena ali vsaj občutka, da se ga omenja premalo, nekakšna stalnica v obnašanju te primorske pedagoginje. Tudi po precej dobro medijsko pokritem graškem plesu se je začela hudovati najprej nad svojimi plesalci in konkretno še nad našim portalom. Menda naj bi bila premalokrat objavljena njena slika in vse prevečkrat “pofotkani” njeni plesalci, ki pa ne prihajajo samo iz plesne šole Lidija, ampak tudi iz plesne šole Urška Kranj. Njeno negodovanje se nanaša na revijo Obrazi, portal 24ur.com, pa še nekaj manjših medijev, ki naj bi bili skromni z objavami njene pomembnosti. Nam je napisala celo navodila v stilu “edino sliko, ki je res ne bi rada, da jo objavite, je ravno ta z Ano, iz čisto privat razlogov. Zapleti so vedno, izdelek je važen. Letos ne bomo sodelovali pri Zvezdah plešejo, ker ne gojim športnega plesa, ga nikoli nisem hotela. Naredite enkrat anketo: koliko športnih plesalcev je končalo srednjo šolo in koliko fakulteto. Od plesa se težko živi. Intenzivno sem pa pomagala pri nastanku prvih Zvezd in pomagala paru Violeta Tomič in Sašo Krasnov.”

Lidiji Cerovac nikakor ni po godu, če se na fotografijah poleg nje pojavljajo še ostali akterji graške redute.
Reakcijski čas njenega razburjanja zaradi članka objavljenega na našem portalu je bil skoraj dva tedna in še to zavoljo “solo” fotografije plesalca Mihe Boriška in njegove partnerice Mateje Vasič. Poslala nam je naslednje pisanje, ki ga objavljamo nelektorirano: ”Spoštovana, nerada gledam, kaj se piše o meni, ker večinoma delam. Vodilni par pri Opernem plesu ni Borišek Miha, prosim če sliko umaknete in ni nobene godlje pri zvezdah plešejo z Go. Vereno  Šulek. Mislila sem, da je to resen portal. ne mislim se z nikomer kregati zaradi Vas. Novica je bila dovolj lepa sama po sebi, da je ni bilo treba začiniti in dodajati afere, ki jih ni. Lidija Cerovac.”
Sara, Dejan, Miha, Mateja, Sebastjan, Nataša, Miha, Ana, Luka, Urška z enim od glavnih koreografov redute Helmutom Neblom.
Afere seveda sploh ni, saj razburjanje šefice minorne plesne šole, ki je po podatkih Bizija imela predlani 32.541 evrov čistega prihodka in 380 evrov minusa, ne moremo jemati resno. Tudi zato ne, ker vas bo obisk spletne strani njene plesne šole prepričal, da je res pomembna samo ona. Na vseh fotografijah na naslovnici je ovekovečena njena podoba. Resno pa so njeno obnašanje vzeli plesalci, ki ne razumejo, zakaj je njeno vedenje tudi do njih histerično in arogantno, ko pa je prav zaradi njih nastop v graški operi izpadel profesionalno. Zato o nadaljevanju sodelovanja z Lidijo še razmišljajo, saj imajo tudi sami kontakte z organizatorji plesa in ni nujno, da se prihodnji angažma izpelje prek plesne šole Lidija. Lidija Cerovac sicer pravi “ples je harmonija plesalca, plesalke, glasbe, primerne toalete, čistega vonja ter ambienta, ki se združi v celoten tok idile plesoče družbe”, a mi kar malo dvomimo, da so njene besede iskrene.