Anamarija Novak in Sergej Dementijev sta vedno zadnja!

Zadnja mesta so rezervirana za edini plesni par Anamarija Novak in Sergej Dementijev iz Bolera.

Replike z letošnjega državnega prvenstva v standardnih plesih, ki se je odvijalo pred štirinajstimi dnevi v Laškem, še kar dežujejo. Poškodba para Matej in Anja Pritekelj, ki bi zagotovo postala nova državna prvaka med starejšimi mladinci, če ne bi Mateja zvilo v hrbtu, pa neuspešno izpeljana peticija proti paru Miha Türk in Anamarija Horvat ter posledično zlivanje gnojnice na plesno trenerko Natalijo Banovič, kot ste lahko prebirali v komentarjih. Zdaj se je oglasila še Anamarija Novak, ki je skupaj s soplesalcem Sergejem Dementijevim spet pristala na zadnjem, petem mestu med člani, čeprav je prepričana, da bi moral biti njun nastop ocenjen vsaj za eno mesto višje. Sodniki so ju v treh plesih sodili na peto in v dveh na četrto mesto. Prepričana sta, da bi morala premagati četrtouvrščeni par Tara Bohak in Alen Pavlec.
Razburjena sta se na podelitvi samo priklonila in na hitro odšla s parketa.  Plesni poznavalci sicer pojasnjujejo, da je to tipična Sergejeva gesta in da smo lahko še srečni, da ni priletela še kakšna klofuta. Sergej je menda precej vročekrven plesalec in menda po obnašanju huda konkurenca Miši Cigoju.

Temperamentni Sergej postaja po obnašanju konkurenca Miši Cigoju.
Anamarija Novak in Sergej Dementijev plešeta za Plesni klub Bolero, potem ko sta lani na hitro spakirala kovčke iz plesnega kluba Fredi zaradi razmer, ki veljajo v tem klubu. “Midva sva veliko trenirala v Italiji, s čimer pa se ni strinjal najin trener in lastnik kluba Fredi Novak. Po njegovo bi morala trenirati v Angliji in pri pedagogih, ki jih on najema, da pridejo učiti v njegov klub. Recimo Carol McRaild je ena takšnih. Dal nama je ultimat, ali bo po njegovo ali pa lahko greva. In sva šla. Najprej na plesni klub Urška, kjer sva se s Tomažem Ambrožem dogovarjala za prestop in izkazala tudi željo, da bi tam zaposlili Sergeja, ker bi tako lahko pridobil državljanstvo. Tomaž nama je povedal, da to žal ne bo mogoče, in sva odšla naprej na Bolero. Zoran Kljun naju je sprejel, zaposlil Sergeja in to težavo sva uredila. Žal pa sva postala nekakšna tarča državnih prvenstev, kjer sva vedno zadnja. Specializirala sva se za standardne plese, ker nama je to všeč. Na tekmovanjih v tujini vedno premagujeva nekatere naše pare, v Sloveniji pa sva vedno zadnja. Kako bo naprej, pa ne veva,” pravi Anamarija, ki je nastalo situacijo pojasnila v intervjuju za oddajo Parada plesa in za naš portal.
Fredi Novak naj bi par dobesedno nagnal iz kluba. Za pojasnilo pa ni bil dosegljiv, njegov telefon je zvonil v prazno.