Po pričakovanjih slavil Vodičar z novo plesalko. Nielienson & Dolenc druga!

Miha Vodičar nadaljuje plesno kariero z Irino Vasilevsko.

Po dvaindvajsetih letih neprekinjenega spremljanja državnih prvenstev se je tudi meni zgodilo, da se ga tokrat nisem mogla udeležiti. V deželi dolgega belega oblaka, kot imenujejo Novo Zelandijo, sem s časovno razliko dvanajstih ur budno spremljala dogajanje na parketu športne dvorane v Prevaljah. Tam je bila tudi moja kolegica Ana Raščan s snemalcem Leom Vučemilovičem in reportažo s prvenstva si boste lahko ogledali v torek, 8. marca, ob 22.00 na TV3 Medias v oddaji Parada plesa.

Novinarka Ana Raščan bo pripravila reportažo z državnega prvenstva v latinu.
Ampak ker se je svet tako globliziral, komunikacija po različnih socialnih omrežjih, mejlih in preostalih sredstvih dandanes ni ovira, zato si lahko preberete nekaj izjav, ki so jih posebej za naš portal napisali udeleženci državnega prvenstva. In seveda poglejmo zmagovalce ter nekatere uvrstitve, ki pa jih v celoti najdete na spletni strani Plesne zveze Slovenije, ki je državno prvenstvo tudi organizirala.
Podpora Mihu in njegovi novi soplesalki; nekdanje Mihovo dekle Sanja Arlič (levo) ter nekdanja sopelsalka in tudi življenjska sopotnica Nadija Bičkova.
Prav gotovo je bila najbolj zanimiva kategorija članska, saj se je nekako teden dni pred prvenstvom prijavil Miha Vodičar z novo soplesalko Irino Vasilevsko (PK Pingi) in po pričakovanjih zmagal. Za novo partnerstvo je navijala v dvorani tudi Mihova nekdanja soplesalka Nadija Bičkova.
Nova obleka in novo drugo mesto za Najo Dolenc in Volodimirja Nieliensona.
Na parketu je v novi fluorescentni obleki blestela Naja Dolenc, ki je z Volodimirjem Nieliensonom (PK Pingi) dosegla drugo mesto. Za naš portal sta takole komentirala nastop: "Bila sva zelo zadovoljna z nastopom, ki sva ga uspela pokazati v polfinalu in finalu. Z drugimi zunanjimi faktorji se nisva obremenjevala. Pokazala sva, kar znava. Prijetno sva bila presenečena, kako naju je sprejela publika in naju podpirala. Več kot rezultat nama pomenijo vzpodbudne in pozitivne besede ljudi in ostalih tekmovalcev po tekmi. Vesela sva bila in dodatno motivacijo nama je dalo to, da so naju nekateri sodniki videli tudi na prvem mestu. Plesala sem v novi obleki, ki mi jo je dizajniral Abraham Martinez iz Španije, ki mu zaupam več kot 100-odstotno (isti kreator kot pri prejšnji tigrasti obleki, ki sem jo kupila od svoje vzornice). V njej sem se počutila več kot prekrasno, kar mi je dalo dodatno motivacijo. V imenu obeh bi se iskreno rada zahvalila vsem trenerjem, ki so bili včeraj z nama ob parketu, nekateri pa samo z mislimi. Rada pa bi se zahvalila tudi čevljarstvu Peta za podporo in izjemne čevlje. Zahvalila bi se staršem in vsem ljudem, ki so nama pomagali doseči in pokazati tak nastop, kot sva si ga želela. Sedaj greva pozitivno trenirat naprej."
Miha Žerjav in Valerija Musina sta stopila na tretjo stopničko.

Na tretjo stopničko sta stopila Miha Žerjav in Valerija Musina iz PK Urška, Jure Bergant in Anja Pritekelj, v kreaciji Irene Rugelj Krajcer iz PK Mirandance sta na prvem skupnem državnem prvenstvu zasedla četrto mesto.
Jure Bergant in Anja Pritekelj sta bila četrta.
Peta sta bila Vitalii Zaharov in Zala Fuchs ŠRKD Diamant.
Sergiu Maruster in Tjaša Novak sta bila eno največjih razočaranj prvenstva.
Verjetno sta bila eno največjih razočaranj prvenstva Sergiu Maruster in Tjaša Novak iz Fredija, ki sta skorajda računala na osvojitev naslova državnega prvaka, a na koncu zasedla šele šesto mesto. Sedmi par v finalu pa je bil Žiga Tantegel in Nuša Črnko iz Pingija.
Ivan Jarnec in Ana Ekart nadaljujeta serijo osvajanj naslovov državnih prvakov.
Med starejšimi mladinci nadaljujeta serijo državnih naslovov Ivan Jarnec in Ana Ekart PK Pingi, ki sta takole komentirala nastop:" Najin cilj je bil čim bolje odplesati tekmo in osvojiti naslov državnih prvakov. Želela sva se čim manj obremenjevati in uživati v najinem plesu. Zahvaljujeva se najinim trenerjem, ki so naju dobro pripravili na tekmo. Hvala tudi najini čudoviti publiki, ki naju spremlja na vseh tekmah."
Patrik Klun in Jasna Potočar sta z osvojitvijo naslova najboljšega maldinskega para v državi uresničila svoje sanje.
Med desetimi mladinskimi pari sta zmagala Patrik Klun in Jasna Potočar iz PK Jasmin Kočevje. Jasnina skoraj vsakodnevna pot iz domačega Novega mesta na treninge v Kočevje se je obrestovala."S Patrikom pleševa dobri dve leti in ko sva na prvi tekmi osvojila srebro v latinu med mlajšimi mladinci, sva trenirala vztrajno in z upanjem, da nama bo kaj podobnega še kdaj uspelo. Letošnji uspeh v standardnih plesih januarja, ko sva postala državna podprvaka, nama je dal nov zagon in motivacijo za treninge. Razmišljala sva, da bi bilo nekaj čudovitega zmagati, a se je zdelo nemogoče. Trudila sva se, skoraj vsak dan trenirala in si močno želela, da odpleševa, kar se da najbolje. Ob razglasitvi rezultatov so skrite sanje postale resničnost. Hvaležna sva najinim staršem (tudi sestram in bratom) za podporo in spodbudo. Najbolj zaslužna za najino zmago pa sta Aleksej Rubtsov in Jasmina Arko, ki sta najina trenerja v Plesnem klubu Jasmin Kočevje. Zelo sva vesela, presrečna in hvala vsem, ki zaupajo in verjamejo v naju in najin ples."
Vid Šteinfielser in Brina Paulina Dežman sta zmagala med mlajšimi mladinci.

Vid Šteinfielser in Brina Paulina Dežman iz Sambe sta zmagala med mlajšimi mladinci.
Enej Eržen in Tara Por sta se veselila zmage med pionorji.
Enej Eržen in Tara Por iz Diamanta sta med petimi pionirskimi pari postala državna prvaka.
Tim Stajan in Tanisa Potočnik Martić sta naslovi prvakov v standardu dodala še naslov najboljšega para v latinu.
V najmlajši kategoriji, torej mlajši pionirji, sta plesala dva para. Zmagala sta Tim Stajan in Tanisa Potočnik Martić.
Roman Maček in Elena Karaseva sta zmagala med Seniorji 2.
Med seniorji II sta tokrat Roman Maček in Elena Karaseva iz Urške premagala dosedanja državna prvaka Marka in Natjo Orehek iz Fredija.
Miša Cigoj in Nika Bagon v novi podobi.
Miša Cigoj in Nika Bagon iz Urške Ajdovščina ostajata še vedno edina profesionalca plesalca.
Sodniška ekipa državnega prvenstva v latinu.
Na prvenstvu je plesalo oseminpetdeset parov.
Oseminpetdeset slovenskih plesnih parov v latinu. (Foto: Jernej Rihar)
Fotografije je za naš portal ekskluzivno naredil Jernej Rihar, njegovo foto galerijo si lahko ogledate na spletnem naslovu www.jrphoto.si.
Prihodnje državno prvenstvo bo kombinacija desetih plesov, odvijalo pa se bo v okviru tedna državnih prvenstev konec junija. Po običaju pripisujem: spoštovani komentatorji, pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas.

View Gallery 16 Photos