Plesni hiphoperji preplavili Gospodarsko razstavišče

Nika Bolčič in Gašper Kunčič sta petič postala državna prvaka v hip hopu med pari.

Za včerajšnjo soboto bi lahko rekli, da je bila plesni maraton. Od devete ure zjutraj pa do desete ure zvečer so se pod kupolo Gospodarskega razstavišča v Ljubljani predstavljali plesalci in plesalke v različnih plesnih stilih. Prevladoval je seveda hip hop, za katerega plešoča mladina pripoveduje, da je postal način življenja.

Tina Božič in Vesna Urek sta državni hip hop prvakinji med članskimi pari.
Sodeč po kostumih, v katerih so plesali, bo trditev držala, saj je večina plesalcev in njihovih pedagogov priznala, da so si za potrebe nastopa obleke kupili kar v najbolj popularnih trgovinah današnjega časa H&M in New Yorker, kjer tudi običajno kupujejo svoje obleke. Starši, ki nosijo finančno breme plešočih udeležencev, pa so ob tem veseli, saj so minili časi, ko so se za potrebe državnega prvenstva kostumi naročali pri oblikovalkah plesnih oblek.
Andraž Mrak in Dejan Djurovič sta obranila naslov najboljših v državi med članskimi pari v electric boogiju.
Seveda so še vedno kategorije, v katerih brez posebej sešitega kostuma ne gre, in v soboto je bil to jazz. Videli smo kar nekaj lepih kreacij, še posebej tiste, v katerih so plesale članice Društva plesalnica studia Bohinj pod vodstvom Slavi Martinovič, pa Urškina članska jazz mala skupina in solistka Anamaria Bagarič.
Urškina članska mala skupina je slavila med malimi jazz skupinami.
Solistka Anamaria Bagarič je bila najboljša v jazzu; skupaj s soplesalko Tajdo Podobnik pa si je priplesala še naslov najboljše v članskih jazz parih.
Petkovim štiriintridesetim državnim prvakom se je v soboto pridružilo še novih sedemindvajset. Vse uvrstitve si poglejte na www.plesna-zveza.si
Državni prvak v solo break danceu je postal Edi Činej …
… z Go-Breakersi pa je slavil tudi v članski timski konkurenci. (foto:Gregor Zupančič)
Danes pa se bo razpletel še zadnji dan prvenstva, ko se bo razdelilo še enajst naslovov najboljših v državi. Zaključek prvenstva bo ob 18.30 pripadel vsem državnim prvakom, zato vabljeni k ogledu najboljših kar na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani. 

View Gallery 7 Photos