Plesna zveza jih je spravila ob evre,a družina Vodlan vseeno v novi dvorani

Sebastijan, Dušan in Luka Vodlan so pripravljeni na novo plesno sezono.

Plesna družina Vodlan se bo v letošnji sezoni vrtela v novih prostorih, ki so v bližini nakupovalnih centrov v poslovnem objektu Job Puntar v Krškem.

Novi plesni prostori bodo kmalu nared za odprtje plesne sezone.
“Prostor je novogradnja oziroma dograditev že obstoječega objekta v izmeri 210 m2. Delali bomo v dveh manjših dvoranah, ki bodo ločeni s pregradno steno, po ptrebi pa bomo imeli na razpolago celotno dvorano za večje prireditve oziroma treninge. V primerjavi z 72 m2 , v katerih smo delali zadnjih petindvajset let in več je to velika pridobitev za naš klub in plesno dejavnost v Posavju,” je za naš portal povedal gonilna sila PK Lukec Dušan Vodlan.
Sebastijan Vodlan nadzira še zadnje adaptacijske elemente.
Dušan je vso svojo energijo vložil v adaptacijo dvorane in počasi pojenjata tudi zagnanost in želja, da bi se na Plesni zvezi Slovenije kaj spremenilo. “Kar se tiče PZS se PK Lukec odmika do nadaljnjega od sodelovanja z njimi. Delali bomo, kar je najnujnejše, in organizirali samo tisto, kjer bomo videli svoj interes, in se ne bomo več trudili za plesalce tekmovalce. Ob  zadnji organizaciji državnega prvenstva v latinskoameriških plesih so nas spravili še ob nekaj evrov, prirejajo pravilnike in cenike, ne obveščajo pravočasno o spremembah in se še vedno gredo vse po domače. In kaj bi mi delali zraven?!? Zdaj pa še posebno, ko se mi uresničuje dolgoletna želja po primernejših prostorih za naše delo,” je vedno znova ogorčen Dušan.
Sebastijan in Luka Vodlan na podelitvi nagrad Plesne zveze Slovenije z njenim predsednikom Dragom Šulekom.
Štart v letošnjo sezono pa ni začel samo z adaptacijo nove dvorane, pač pa s kondicijsko-tehničnimi pripravami. “Po treh dneh kondicijskih priprav, ko smo pozornost posvetili vzdržljivosti in vajam za moč ter en dan posvetili sproščanju v prijetnem okolju Aqualune, so bile še na vrsti štiridnevne tehnično-programske priprave. V času od 25. do 26. 08. pa smo za domače mentorje, vaditelje in učitelje povabili v goste priznanega plesnega pedagoga iz Francije Aleksandra Josipoviča, ki nam je pripravil izjemno predavanje z naslovom Nove metode pedagogike v plesu, o verbalni in neverbalni komunikaciji, kreativnosti, pedagogike za otroke in odrasle in nekaj o zgodovini plesa ter konstrukciji plesne ure. Naši mentorji so na dvodnevnem seminarju uživali in se tudi veliko naučili oziroma obnovili. Seminarja so se udeležili Sebastijan in Luka Vodlan, Romana Korber, Agata Stane, Vesna Simonič, Breda Slovenc, Anja Čurič, Špela Švab in mlada plesalka Sara Jurkas Omerzo.”
Ekipa PK Lukec s predavateljem Aleksandrom Josipovičem.
"Bila je velika čast, da sem lahko prvič v Sloveniji predaval in se zahvaljujem vodstvu PK Lukec Krško za zaupanje. Izredno sem vesel, da mi je Dušan Vodlan, ki je podobno predavanje že poslušal pred kratkim v Beogradu, to tudi omogočil. Vsi udeleženci so z zanimanjem spremljali moje predavanje. Še posebno pa me veseli, da so ves čas tudi sodelovali in poslušali moje poglede na ples in pedagogiko, saj sem lahko pokazal to, kar najbolje znam delati v življenju. Še najbolj pa sem vesel, da sem lahko delal z evropskima prvakoma Sebastijanom in Luko, ki sta velik potencial kot plesalca in tudi kot koreografa in trenerja,” je povedal ob koncu seminarja Aleksandar, ki je končal v Parizu francosko in v Kaliforniji ameriško akademijo za ples. Živi in dela v Franciji kot profesionalni plesalec.

View Gallery 5 Photos