Petra Peček si je priplesala olimpijski kolajni

Petra Peček je dodala naslovu evropske prvakinje še tretje mesto na olimpijadi.

Iz Bolerovega tabora spet prihajajo razveseljive novice, ki pa tokrat niso povezane z Niko Kljun, ampak s koreografoma Matevžem Česnom in Romano Pahor ter plesalko Petro Peček. Petra je namreč na plesni olimpijadi v Moskvi s koreografijo Matevža Česna osvojila 3. mesto na svetovnem pokalu v modernu in uspeh še dopolnila z naslovom evropske prvakinje v jazzu v koreografiji Romane Pahor.

V Moskvi si je Petra priplesala prvo in tretje mesto.
"Zelo sem vesel in ponosen, da imam med svojimi plesalci tudi evropsko prvakinjo in da se je to zgodilo že tako hitro po moji vrnitvi iz Londona. To je prvič, od kar sem bil še sam evropski prvak, da imamo v Boleru tak uspeh posameznika pri jazzu, čeprav je Petra že lansko leto kazala da je na pravi poti 2. mestom na svetovnem pokalu v modernu," je za naš portal navdušeno povedal Matevž Česen.
Koreografa Romana Pahor in Matevž Česen sta zaslužna za Petrino dobro uvrstitev.
Petro je na poti v Moskvo spodbujala in spremljala Romana Pahor, ki sporoča: "Pravljična Moskva se je z zmagoslavjem na Evropskem prvenstvu in bogato zgodovino ter spokojnostjo, ki ti jo nudi sprehod skozi moskovske ulice, zapisala na prav posebno mesto v najini skupni knjigi plesnih spominov. Že uvrstitev v finale je bila velika nagrada za obe in dokaz, da se z močno voljo, trdim delom in pravim vodenjem lahko doseže veliko in uspe na več nivojih. V finalu je Petra odlično in doživeto prikazala koreografijo Too late.., nastopila je 4. po vrsti in štiri leta že delava skupaj, kar je bila tokrat zmagovalna kombinacija, ki sva se je obe zelo razveselili. Hkrati pa se zavedava, da je vsaka prejeta nagrada tudi odgovornost in izziv za naprej, zato bova upoštevali nasvet enega izmed sodnikov, ki je Petri zaželel: " Le tako naprej, ne se sedaj ustaviti!" Za Petro si želim, da bi nadaljevala plesno kariero po začrtani poti, a vedno imela odprta vrata in razumevanje tudi za vse spremembe in nepredvidljiva dogajanja, ki včasih popestrijo plesno zgodbo."
Koreografinja Romana Pahor se veseli Petrinih uspehov.
"Prvič, odkar tekmujem kot solistka, sva se na tekmo v tujino odpravili skupaj z mojo dolgoletno trenerko in koreografinjo Romano Pahor, s katero sva se imeli super, saj sva si poleg centra Sokolniki, kjer se je na več plesiščih odvijala olimpijada, ogledali tudi precejšen del Moskve, se družili s slovensko predstavnico orientalskih plesov, Niko Mlakar in z različnimi doživetji res napolnili vsako minuto, preživeto izven plesne dvorane. Na oder sem vsakokrat stopila mirna in prepričana vase, saj sem imela podporo tako v dvorani kot tudi doma, za računalniškim zaslonom, od koder so moje nastope preko spletne strani IDO spremljali domači in prijatelji ter tudi moj trener v Boleru, Matevž Česen. Ker se je tekmovalni urnik nenehno spreminjal, nisem bila pripravljena na podelitev za modern svetovni pokal in tako sem zbirki hudomušnih ruskih dogodivščin dodala še to, da me je napovedovalec moral na oder poklicati kar dvakrat, jaz pa sem na oder "priletela" kar na stopničko za drugo mesto, s katere so me potem prestavili na 3. mesto Smeško Čustveni simbol  Uspeha za jazz, zmage na Evropskem prvenstvu, nisem pričakovala, sem ga pa bila zelo vesela, saj mi pomeni, da sem se do sedaj na svoji plesni poti odločala pravilno, pokal za 1. mesto je poplačal moj trud in prizadevanja napredovati v tej disciplini in tehniki ter postati iz leta v leto boljša plesalka. Zelo sem vesela, da sem lahko dvakrat stala na stopničkah! Iz Moskve se vračam z izkušnjo več, polna adrenalina in zagona za naprej. Komaj čakam na nove treninge, tekme, nastope," pa je za naš portal sporočila nadvse zadovoljna Petra.
Ko bomo veliki, pa bomo nastopili v gledališču Bolšoj … Petra in Romana sta zaenkrat zgolj pozirali pred gledališčem.
Druga slovenska predstavnica v Moskvi Nika Mlakar iz PD Blejski plesni studio pa je na SP v orientu zasedla 10. mesto, na 6. pa se je povzpela na pokalni tekmi v show belly danceu. Vse rezultate si lahko ogledata na:
http://www.plesna-zveza.si/aktualno/aktualno/slovenski-predstavnici-uspesni-na-ep-in-sp-v-moskvi/
Petra Peček in Nika Mlakar sta pogumno nastopili tudi na Rdečem trgu in zabavali mimoidoče.

 

View Gallery 6 Photos