Organizacija državnega prvenstva predstavlja takšen izziv, ki ga preprosto moram premagati!

Robi Grmek s hip-hop mamami na letošnjem evropskem prvenstvu v Riminiju, kjer so osvojile 3. mesto.

Dragi Robi, lahko rečeva, da so vam v Plesnem studiu Novo mesto štete ure. Ste namreč tik pred začetkom enega največjih dogodkov pri nas na področju tekmovalnega plesa, ki ga organizirate skupaj s Plesno zvezo Slovenije. Državc 2019 pod eno streho združuje državna prvenstva vseh treh sekcij. Kakšen organizacijski zalogaj je to zate in tvojo ekipo? Kaj je najbolj vznemirljivo pri vsem tem, zakaj si se sploh lotil organizacije tekme?
V resnici je res velik zalogaj, tako v organizacijskem kot finančnem smislu. Predvsem organizacijsko je toliko stvari, tudi tistih malih, ki jih tako gledalci kot tekmovalci sploh ne vidijo, pa je vendar treba poskrbeti tudi za npr. ustrezen zaslon z zadostno berljivostjo, za primerno zaščito, za dovolj pomoči, da bodo tekmovalci lahko zadovoljni … Potem je treba pomisliti tudi na vreme, priskrbeti dovolj vode, če bo vroče ipd. Pa vendar ne glede na napor, ki ga je treba vložiti, zame organizacija državnega prvenstva predstavlja takšen izziv, ki ga preprosto moram premagati. Tako lahko spet z našo ekipo dokažemo, da zmoremo tudi na Dolenjskem.

Robi bo skupaj z ženo Dunjo in pedagogi PSNM organiziral letošnje državno prvenstvo vseh treh sekcij Plesne zveze Slovenije.
Če sva bolj konkretna v številkah; koliko plesalcev bo tekmovalo, koliko plesnih stilov in koliko državnih prvakov bomo dobili ter koliko sodnikov bo prisotnih?
Tekmovalo bo okoli 2600 do 3000 tekmovalcev v sedmih tekmovalnih dneh. Videli bomo vsaj 15 različnih plesnih stilov v različnih starostnih kategorijah. Lansko leto smo dobili 130 državnih prvakov, nekaj podobnega bo tudi letos. Imamo pa rahlo spremembo letos pri sodnikih, namreč pri posameznih disciplinah imamo t. i. gostujoče sodnike iz tujine (Hrvaška, BiH, Kanada), tako da sta poleg sedmih slovenskih tudi dva tuja sodnika. Prepričam sem, da bodo predvsem tekmovalci s tem bistveno bolj zadovoljni. Sicer pa se bo v vseh dneh zvrstilo kar 63 sodnikov.

Kaj te najbolj razveseljuje pri organizaciji državnega prvenstva in za kaj že vnaprej recimo veš, da te lahko spravi v slabo voljo?
Razveseli me predvsem to, da vem, da bodo letos stvari šle tako, kot v naši ekipi mislimo, da je najbolje za vse: za tekmovalce, za sodnike in tudi za gledalce. Ne mislim s tem, da prej ni bilo v redu, sploh ne, ampak gre za to, da si organizacijo vsak predstavlja malo po svoje, in ko imaš možnost, svojo pač uveljaviš. O tem, kaj bi me lahko spravilo v slabo voljo, ne bom razmišljal, verjamem, da bomo na koncu vsi zadovoljni.

Koliko želez pa ima v ognju tvoj klub? Na koga najbolj stavite letos?
Naša paradna disciplina je hip-hop, pripravili smo štiri velike formacije, kar nekaj malih skupin, potem so tu še pari in solisti. Verjamem v vse!!! Sem pa zelo zadovoljen in ponosen, da smo vsako leto boljši tudi v art disciplinah, tako da bomo stiskali pesti za naše v več kot polovici tekmovalnih dni.

Kakšna je bila do zdaj sezona PSNM, si zadovoljen z njo, na čem boš delal v prihodnji?
Veseli smo, da je vsako leto vpis in zanimanje za naše tečaje velik. Pri tem ne mislim samo novih članov, ampak tudi vse naše ‘stare’ plesalce, ki plešejo z nami že vrsto let. Tudi glede rezultatov pokalnih turnirjev smo lahko veseli, ravno tako z udeležbo na evropskem prvenstvu.

A vsak plesalec, gibalec, koreograf, pedagog si mora vzeti tudi nekaj časa na ‘off’. Kako in kje si ga boš ti skreiral, kam jo mahate z družino?
Ne glede na to, da sem res zelo zadovoljen s svojim delom in ga obožujem, me vsako leto navduši dejstvo, da sem lahko skoraj dva meseca na ‘off’. Poletje izkoristim, da nadomestim čas s svojo družino. Oddih iščemo tako na morju kot tudi v hribih … Torej predvsem v brezdelju in dobri hrani.

Hvala za šest odgovorov na šest vprašanj in se vidimo od nedelje, 23. junija, do nedelje, 30. junija, v dvorani Leona Štuklja v Novem mestu. Srečno!

View Gallery 6 Photos