Blaž Kranjc. The Freshest Kidz tudi prihodnjo sezono!

Mladinska plesna liga The Freshest Kidz se nadaljuje tudi v naslednji sezoni. (Foto: Andrej Komac)

Že dan pred plesnimi boji so v Medvodah odzvanjali hip-hop ritmi. V petek se je namreč odvijal t. i. ‘open mic’, ki se ga je udeležilo trinajst mladih reperjev, za glasbeno podlago pa je skrbel DJ WooD.

Medvode v akciji …

Sobota se je nato odvijala v znamenju 24-urnega teka, na katerem se je izkazal velenjski tekač Bogomir. Šlo je za dobrodelni podvig, saj je Bogomir s tem dejanjem zbiral sredstva za mlade viteze, otroke, ki bolehajo za rakom.

Festival Medvode v gibanju je poskrbel še za številne prireditvene prostore in ogromno zanimivih aktivnosti. Poleg vsega pa je tudi finalno tekmovanje The Freshest Kidz postreglo z zanimivimi plesnimi boji. Tako so lahko udeleženci in obiskovalci uživali v pravem festivalskem dogajanju.

Kot se za projekt Each One Teach One spodobi, so plesno tekmovanje ponovno odprle plesne delavnice, ki sta jih tokrat vodila Miha Ječnik in Nejc Osovnikar. Dogajanje se je odvijalo na zunanji ploščadi pred knjižnico Medvode. Liga je bila znova v znamenju pozitivne energije, prvi poletni dnevi so poskrbeli za nasmehe in barvo na obrazih, seveda pa ni primanjkovalo hrane in pijače. Za odlično glasbeno selekcijo je tudi tokrat poskrbel mlad, nadobuden DJ Niko Nixon Komac. Povezovalec finalnega dogodka je bil sam oče plesne Scene, Nejc Osovnikar, za pravično sojenje pa so tokrat skrbeli Gašper Kunšek, Miha Ječnik in Roman Urek.

Po skupnem seštevku smo dobili dobitnike največjega števila točk, tako v kategoriji do 12 let, kot do 18 let. V mlajši kategoriji je bil to Ian Hotko iz Maribora, v starejši pa Ian Lampič iz Ljubljane. Organizatorji dogodka so se po posvetu s sodniki odločili, da med njima najdemo skupnega zmagovalca mladinske plesne lige The Freshest Kidz. Finalni spopad je bil precej izenačen, zato je bilo treba po treh plesnih izhodih narediti še četrtega. Odločilni boj je ponudil ogromno presenečenje, saj si je častni naziv prvaka prve samostojne plesne lige v Sloveniji na koncu prislužil mlajši Ian. Hotko je prejel kupon za brezplačne delavnice na svetovno znanem plesnem kampu Catch The Flava, ki se bo konec julija odvijal v Krakovu na Poljskem. Ian nas je na koncu še enkrat presenetil, ko je svoj nagradni kupon podaril plesnemu kolegu Lampiču. S finalnim kolom smo zaključili letošnjo prvo samostojno plesno ligo.

Glede na veliko navdušenje in zanimanje pa bomo ligo v prihajajoči sezoni nadaljevali tudi na drugih lokacijah po Sloveniji. V znamenju tega vas vabimo na okroglo mizo, ki bo potekala v zadnjem tednu junija v Ljubljani. Namenjena bo vsem posameznikom in organizacijam, ki bi želeli s svojimi idejami sooblikovati mladinsko plesno ligo The Freshest Kidz v prihajajoči sezoni. Več informacij o okrogli mizi v kratkem!

… Blaž Kranjc … (foto: Andrej Komac)

Najlepša hvala vsem udeležencem, trenerjem, staršem, sponzorjem in vsem, ki podpirate tovrstna tekmovanja. Vaša podpora nam daje ogromno elana za prihajajoče dogodke in upamo, da se kmalu znova srečamo! (je za naš portal sporočil inicator in organizator lige The Freshest Kidz Blaž Kranjc in pojasnil dogajanje na finalni sobotni dan v sklopu festivala Medvode v gibanju)

View Gallery 7 Photos