Omamni ritmi svetovno priznane skupine Dulsori v Cankarjevem domu

Skupina Dulsori svoje edinstvene nastope opira na tradicionalne korejske ritme …

V petek, 10. februarja, in soboto, 11.februarja z začetkom ob 20.30 uri boste lahko v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma uživali ob omamnih ritmih tolkal in bobnov južnokorejske skupine Dulsori, kar v prevodu pomeni utrip dežele. Fantastični akterji s prevzemajočimi glasovi ter dinamično koreografijo, vročimi in živobarvni nastopi navdušujejo občinstvo po vsem svetu.

… in duha starodavnih korejskih praznovanj …
Začetki skupine segajo v leto 1984. Svoje edinstvene nastope opira na tradicionalne korejske ritme in duha starodavnih korejskih praznovanj. Dulsorijevo ustvarjalno silo napajajo raznolika korejska tolkala. H korejskemu tolkalnemu slogu pungmul skupina Dulsori pristopa svojstveno. Svoja glasbila kkwaenggwari (majhen ročni gong), janggu (boben peščene ure), buk (valjasti boben), jing (gong) in številna druga tolkala uporablja v kombinaciji s prevzemajočo koreografijo za ustvarjanje ritmov, ki pretresejo srca poslušalcev. Skupina Dulsori si prizadeva za oživitev duha starodavnih korejskih praznovanj v sodobnem kontekstu. Praznovanje je priložnost, ko se energija posameznikov spoji v ustvarjanju kolektivnega občutja radosti.
… ustvarjalno silo napajajo raznolika korejska tolkala …

"Pri uprizarjanju koncertov si prizadevamo brisati meje med izvajalci in poslušalci," pravi Kap Hyun Moon, umetniški vodja skupine Dulsori. Zasedba verjame v ustvarjanje občutja skupnosti in razume pomen skupnih vrednot v vsaki kulturi. Na nastopih in interaktivnih delavnicah skušajo krepiti prijateljstvo in enotnost med občinstvom in izvajalci, s čimer se ustvari občutje složnosti.
… ki jih uporabljajo v kombinaciji s fantastično koreografijo …

Skupina Dulsori je nastopila na številnih mednarodnih prizoriščih in festivalih, kot so Festival Roskilde (2010), WOMEX (2009), Festival WOMAD (2005-9) in Out of Doors – Lincolnov center v New Yorku (2008). Za udeležence vseh starosti prireja tudi delavnice, seminarje in tabore iz tradicionalnih korejskih umetnosti. Vizija obeh mednarodnih enot Dulsori UK LTD (od leta 2006) in Dulsori USA LLC (od leta 2008) je predstavljati kakovostno korejsko umetnost in kulturo po Evropi in Ameriki, ob tem pa spodbujati boljše medkulturno poznavanje. Zasedba cilje dosega z ustvarjalnimi, strokovnimi in navdušenimi prikazi korejske umetnosti.
… s svojimi nastopi navdušujejo po vsem svetu …

O njihovi izjemnosti pričajo tudi ocene v raznih tujih medijih."Njihov tempo je nepopustljiv. Navdušujoča predstava zanosnih tolkal in bobnečih bobnov!" (Guardian); "Prava poslastica za ušesa in oči." (Sunday Herald); "Dokaz, da pod soncem še obstaja nekaj novega." (Variety)

View Gallery 5 Photos