Odličen plesalec Matevž Česen osvaja West End

September bo za Matevža zelo delaven.

Matevž Česen se vrača na kraj plesnega zločina oziroma tja, kjer se je šolal, v London. Odzval se je vabilu BOP company, ki se bo predstavila z novo plesno predstavo Miles Ahead in bo premiero doživela 16. septembra na West Endu v središču Londona. BOP company je trenutno najbolj inovativna skupina vodilnih glasbenih in plesnih talentov v Veliki Britaniji.

Skok na West End in nato …
"V mesecu dni se moram naučiti ves repertoar in odplesati premiero s ponovitvami. Časa je zelo malo, saj je predstava dolga dve uri. Zelo sem vesel, da sem dobil vidno vlogo ob ekipi plesalcev iz Francije, Italije, Velike Britanije in Amerike. Komaj čakam, da stopim na oder, saj bo predstava nekaj posebna in edinstvena, ker se bo prvič v zgodovini združil jazz ples z živo spremljavo jazz glasbe," nam je sporočil Matevž.
Matevža je že v času šolanja v Londonu opazila ena najbolj vidnih črnih predstavnic jazz plesa v Veliki Britaniji Dollie Henrry, direktorica skupine BOP, koreografinja in še vedno plesalka, ki je sodelovala številnimi zvezdami iz sveta show biznisa, koreografirala muzikal Čarovnik iz Oza in med drugimi sodelovala tudi pri nastajanju vizualne podobe britanskih glasbenih nagrad BAFTA. Pred časom pa je že časnik Sunday Telegraph zapisal, da je gospodična Henry našla zmagovalno formulo.
… še evropska turneja s predstavo Miles Ahead.
"V čast mi je delati s tako umetnico, kot je Dollie, saj ko delaš z njo, ne gre le za plesno tehniko, ampak za ples z dušo, ki so ga plesali severnoafriški črnci na ameriških tleh, iz kjer jazz tudi izvira."
Matevžu seveda nastopi v Londonu niso tuji, saj je že nastopal pred britansko kraljevo družino, plesal z Duffy, Nicole Scherzinger, Pussycat Dolls, bil na turneji po Veliki Britaniji, posnel  otroško nanizanko Dick and Dom, ki se je prodala v Avstralijo, in je model za prestižno znamko oblačil Desigual na plesnih modnih revijah.
Matevž je s svojima puncama Tanjo in Tajo užival poletje.
Seveda pa si je tudi Matevž v poletnem času vzel nekaj dni dopusta. Pravzaprav si vedno želi vzeti kar mesec dni prosto. "Uživali smo na morju tako na slovenski obali kot tudi na Sredozemlju. Prvič smo s Tajo leteli z avionom, in to kar na Ciper, kjer nam je bilo zelo vroče, a prekrasno, odšli na sto in en izlet, in tudi v London sta me obe moji punci pospremili, kjer smo jadrali po Temzi proti Severnem morju."
Matevževa plesna pljuča tako spet dihajo v polnem zamahu.

View Gallery 4 Photos