Odkrito v Paradi plesa. Zoran Plohl, Tatjana Lahvinovič in Minka V. Kološa

Minka Veselič Kološa, Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič Galčun. (Foto: Marija K. Orašanin)

V Paradi plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah, si oglejte intervju z nekdanjima aktivnima plesalcema, svetovnima in evropskima prvakoma ter zmagovalcema Blackpoola Zoranom Plohlom in Tatjano Lahvinovič Galčun.

Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič Galčun nadaljujeta pedagoško delo v klubu Diamant.
Kot je znano, sta morala ob koncu minulega leta zapustiti trenerski dom Plesne šole Urška in sta ustanovila lasten plesni klub Diamant, ki domuje na Šmartinski cesti v Ljubljani. Odkrito sta spregovorila, kaj se je dogajalo na Urški, kateri pari so odšli z njima in kateri niso, kakšne smernice bo zavzemala njuna ekipa, ki je sestavljena še iz Tatjaninega moža Alekseja Galčuna, Zoranove sestre Martine Plohl in Lukasa Muškina.
Nika Štefanič in Tim Treven bosta prvič na državnem prvenstvu v latinu zastopala barve PK Diamant.
Prvič se bo PK Diamant predstavil na bližajočem prvenstvu v latinskoameriških plesih, in sicer bosta njegove barve zastopala Tim Treven in Nika Štefanič.
Minka Veselič Kološa je sinonim za mariborsko plesno sceno.
V drugem delu oddaje pa vas peljemo v Maribor, kjer je trideseto obletnico delovanja slavila Zimska plesna šola. Iniciatorka tega vsakoletnega zimskega pedagoškega tedna je nekdanja plesalka Minka Veselič Kološa, ki na JSKD skrbi za plesno dejavnost. Minka je zadolžena tudi za plesni del mariborskega festivala Lent in ugotavlja, da se v Mariboru dogaja mnogo plesa in da so izšli tudi nekateri plesalci, ki zaznamujejo svetovno plesno sceno, med njimi Tadej Brdnik, Tina Kraševec, Tina Valentan in mnogi drugi.
Oddajo Parada plesa smo posneli v ambientu Maxi kluba v Ljubljani. (Foto: Marija K. Orašanin)
Oddajo Parada plesa si oglejte danes zvečer ob 21.55 na TV3 Medias tudi zato, ker je dan s plesom odličen dan. Če nas zamudite, pa vas čakajo ponovitve v petek, 27.2., ob 15.30, v soboto, 28.2., ob 15.10 in v torek, 3.3., ob 8.30.

View Gallery 5 Photos