Ob Kaji Lin Jagodič Avguštin je zrak vedno naelektren

Plesna predstava plesalke in koreografinje Kaje Lin Jagodič Avguštin je navdušila v Radovljici. Na dan nastopa je lilo kot iz škafa. Obupani pogledi v nebo. Okoli šestnajste ure se je trg osušil. Ob 19.00 so trg obkrožili zveni in glasba Lada Jakše. Zrak je bil naelektren od pričakovanja.

Kvartet plesalk, Kaja Lin J. Avguštin (Slovenija), Dana Augustin (Hrvaška), Adrienn Reka (Madžarska) in AliceSunderland (Anglija), je napolnil trg z energijo, ki jo je občinstvo dojelo kot lestvico občutij današnjega sveta.
… Kaja Lin Jagodič Avguštin je plesalka, ki je pripravila mednarodni plesni projekt v Radovljici.
Na vprašanje, od kod naslov predstave, je Kaja odgovorila: "Naslov predstave sem izbrala, ker se mi je zdelo, da bo tako za mnoge ta kompleksna tematika lažje razumljiva. Treba je samo povezati sliko močvirja z naravo našega uma. Kako temačen in zamegljen je lahko včasih in kako smo kljub hoji po močvirnih tleh vseeno sposobni ubrati lažjo pot. Za naslovom se skriva mnogo več in vsak si lahko predstavlja drugačno sliko ter občuti razmerje med težo in lahkotnostjo bivanja v povezavi s svojim življenjem." Plesalki Adrienn in Alice je Kaja spoznala med umetniškim delovanjem v Izraelu, Dana pa je akademska kiparka, ki ji je ples prirasel k srcu med šolanjem na cirkuški akademiji v Parizu. Preden se je Kaja lotila projekta, je obiskala vse plesalke ter skupaj so dopolnjevale idejo predstave, ki je dobila končno podobo tudi s sodelovanjem domačinov: pedagoginje baleta Maje Repe, mojstra karateja Janeza Medje, akademskega slikarja in mojstra karateja Bojana Bense. Umetniške fotografije med študijem in predstavo so delo Petra Korena.
Kaja je dva dni po predstavi, ki jo je spremljal dolg aplavz, že odhitela v Piso, kjer je letos zaposlena v mednarodno znanem teatru ImPerfectDancersCompany, za katerega sta značilni fizični izraz in veliko igre. "Sedaj je čas za dodano dopolnitev in širitev. Plesati v Radovljici je bilo zame in za vse resnično nekaj posebnega. Celoten namen projekta je bil postaviti plesno predstavo v okolje, kjer je vsem dosegljiva, ter vključiti ljudi v polno doživetje nastopajočih. Mislim, da nam je tokrat uspelo, in veselim se že naslednje priložnosti!" je še razložila Kaja.
… (foto: Peter Koren)

View Gallery 5 Photos