Plesalke Harlekina poleti ne počivajo. Špela Jezovšek prejela kipec Isadore Duncan

Špela Jezovšek je navdušila na Art festivalu v Strugi.

12. Mednarodni Art festival je potekal od 4. do 14. avgusta v Strugi ob Ohridskem jezeru (ko se zaključi ta festival, se začenjajo tradicionalni Struški večeri poezije). Na Art festivalu se predstavljajo izbrani otroci, mladina in odrasli v različnih zvrsteh umetnosti. Špela Jezovšek je bila po selekcijski oceni sprejeta v kategorijo vokal in sodobni ples. Za svoj vokalni nastop je izbrala dve pesmi in z njima dosegla naziv "laureat 2. stepen".

Plesalka Špela Jezovšek si je priplesala v Strugi laskava naslova.
Za svoja plesna nastopa je izbrala Moj radovedni nos in Freedom ter si s svojima nastopoma prislužila naziv "laureat 1. stepen" ter prejela kipec Isadore Duncan. Po podelitvi diplom, kipcev in ohridskih biserov je sledil gala večer, v katerem so se predstavili po mnenju žirije najboljši udeleženci. Med njimi je Špela doživeto in prepričljivo zaplesala svoj avtorski ples Moj radovedni nos in požela čudovit odziv pri publiki (privatno pa tudi občudovanje članov žirije).
Tako se počasi zaključuje Harlekinovo delovno poletje, ki so ga zaznamovali naslednji dogodki: uspeh plesalk na Dance Stars v Poreču (eno od svetovnih prvenstev, na katerem so celjske barve z visoko uvrstitvijo ubranile: Živa Steiner, Maja Kovačić, Ajda Šarman, Neža Čuvan, Naja Podbrežnik in Vita Vybihal, sodelovanje na World Dance Cup v Bukarešti, kjer je sodelovala Medeia Pilih Bogme, Mednarodni Art Festival v makedonski Strugi s Špelo Jezovšek, seminar pod vodstvom plesalke in pedagoginje Ane Jenček Dekleva, udeležba Harlekinovih plesalk na različnih poletnih plesnih šolah.
Vita Vybihal na odru tekmovanja Dance Stars v Poreču.
Kmalu bo tu jesen, ko stopata na pot profesionalnega šolanja dve naši plesalki: Antoneta Turk je sprejeta na Konservatorij za glasbo in balet v Mariboru, Medeia Pilih Bogme pa na Baletno akademijo v avstrijskem St. Poeltnu. (je za naš portal komentirala poletno dogajanje plesalk Društva Harlekin iz Celja njegova voditeljica pedagoginja Ana Vovk Pezdir).
Pedagoginja in vodja Plesnega društva Harlekin Ana Vovk Pezdir se veseli nove plesne sezone.
View Gallery 5 Photos