Noro: Saša Pust je Katjo Fašink spet zasula z več tisoč kristali

Oblikovalka plesnih oblek Saša Pust se bo znova izkazala pri kreaciji za pevko Katjo Fašink.

Priznana oblikovalka plesnih oblek Saša Pust se je znova odzvala povabilu podjetnice in pevke Katje Fašink, ki jo je prosila, da ji skreira obleko za nastop na letošnji Slovenski popevki, ki bo v nedeljo, 19.9., v prostorih nacionalne televizije. Katja se je na popevko prijavila skupaj z Rokom Ferengjo in bila sta izbrana, nastopila pa bosta kot četrta po vrsti.

Rok Ferengja in Katja Fašink bosta poskušala zmagati na Slovenski popevki s pesmijo Nova pomlad.
Posebna, kot je, nekaterim strahotno zoprna, drugim nadvse simpatična ženska, ki zna iz nič narediti nekaj vrednega, bo tokrat odeta v idrijsko čipko, Katja namreč prihaja iz Idrije, kamne Swarovski, usnje in črno barvo. Takšna je bila njena ideja, ki jo je Saša Pust nadgradila po svoje. “Osnovno vodilo pri oblikovanju obleke je bilo: dragocena seksi eleganca – nič vulgarnega. Malo mi je povedala, kakšno silhueto si želi, in zrisala sem ji dve skici in izbrala je eno. Uporabila sem malo manj čipke, kot je narisano na skici – razporek samo na desni nogi – sicer bi bila celotna cena precej visoka. Na obleki so kamni s permanentnim lepilom, ki držijo tudi pri čiščenju – 4.700 kamnov, plus najnovejši Swarovski artikli – stekleni obroči pri usnjenih trakovih. Čipka je sestavljena iz motivov vrtnic, in mislim, da so ženske tole klekljale celo poletje.”
Skica elegantne bogate obleke iz idrijske čipke, Swarovski kristalov in usnja.
Saša je s Katjo sodelovala že pri spotu Lutka, ko ji je naredila kožni cat-suit, kot sta poimenovali roza kombinezon,  v katerem je Katja res seksi. O Saši ima Katja sama pozitivna mnenja in tudi načrte za prihodnost: "S Sašo imava nek skupen jezik, sva hitri in učinkoviti, brez nekih odvečnih sestankov, kar mi je pri moji prenatrpanosti urnika zelo všeč. Na obleki sem si želela imeti idrijsko čipko, predvsem zaradi prestiža, ki ga predstavlja. Namreč, idrijske čipke ne uporabljajo svetovno znani kreatorji, ker je po moje ne poznajo in ne poznajo prestižnosti tega ročno izdelanega produkta z bogato zgodovino. Sama sem hodila v klekljarsko šolo dobrih deset let, ker sem živela in odraščala v Idriji in sem na to zelo ponosna. Zato sem želela drugačno obleko, kot jo imajo ostali, in nekako imam v prihodnosti v načrtu prav s Sašo narediti lastno kolekcijo, kjer bodo lahko Slovenke dobile unikatno obleko z idrijsko čipko. Ker pa imam rada tudi blišč, za katerega menim, da je na odru nujno potreben, so dodani še Swarovski kristali po celi desni strani in po životu. Saša se je kot vedno odrezala odlično, je prava profesionalka in ve, kaj dela."
Katja meni, da je Saša prava profesionalka in načrtjuje z njo celo modno kolekcijo.
Seveda blišč tudi stane, a če gre za tako pomembno prireditev, kot je Slovenska popevka, Katja ne skopari s financami. "Menim, da je celotna obleka vredna proti 3.000 eur, seveda če govorimo o materialu. Za ta dogodek, torej za popevko, sem res želela posebno obleko, ker sem konec koncev vesela in ponosna da sem sprejeta. V slabih dveh letih svoje pevske kariere sem izdala sedem videospotov, pet singlov, pridno sem začela z nastopi ipd. In biti sprejet na popevko v slabih dveh letih je zame lep rezultat, po katerem bi se lahko tudi upokojila hahaha."
Rok Ferengja se ne bo bleščal v kristalih niti ne v idrijski čipki, bo pa urejen na najbolj možen eleganten način, dodaja Katja, ki tokrat na odru ne bo v družbi plesalcev, ampak bo vse podrejeno dobro izvedenemu vokalu.
Za Sašo je sodelovanje s Katjo podobno, kot je s plesalci. “Malo se sicer spremeni tehnika samega dela, vendar k meni pridejo stranke, ki razmišljajo nekonvencionalno in želijo pokazati svojo osebnost in poudariti lepe oblike svojega telesa.”
Saša Pust kreira obleke tudi za plesalko Nadijo Bičkovo.
Sicer pa je Saša skupaj s plesalcema Jurijem in Jagodo Batagelj preživela dobrih deset dni v New Yorku. Potrebna nove inspiracije za novo sezono je obredla New York po dolgem in počez. Ogledala si je nekaj mjuziklov, precejšnjo količino razstav, z eno samo besedo pravi inspiring! Upravičeno lahko pričakujemo nove plesne in neplesne obleke že na državnem prvenstvu v kombinaciji, ki bo 16. oktobra v Mariboru, pa seveda na kupu tekmovanj, ki čakajo naše in tuje plesalce.

View Gallery 5 Photos