Nemci navijali tudi za naš par Arko&Rubtsov, ki je pristal v osmini finala

Aleksej Rubtsov in Jasmina Arko sta zadovoljna z realno uvrstitvijo v osmino finala.

Aktualna svetovna prvaka in zmagovalca odprtega prvenstva Nemčije Benedetto Ferruggia in Claudia Koehler sta se ob razglasitvi, da sta zmagala vseh pet standardnih plesov, razjokala pred polno dvorano in s tem pripomogla k čustvenemu zaključku prvenstva, ki se je končalo včeraj pozno ponoči.

Zmagovalca v standardnih plesih med člani Nemca Benedetto Ferruggia in Claudia Koehler sta se ob razglasitvi od veselja razjokala.
Oba slovenska para sta v konkurenci tristodevetinosemdesetih parov končala na predvidljivih mestih. Državna prvaka Matej in Špela Kralj sta se uvrstila tik pred osmino finala in sicer na štiriinpetdeseto do šestinpetdeseto mesto. Uvrstitve in nastopa nista želela komentirati, sta pa za zadnje tekmovanje za svetovni pokal na Kitajskem, kjer sta končala na trinajstem mestu priznala, da sta zelo razočarana.
Brat in sestra Matej in Špela Kralj, v rdeči kreaciji Matevža Ogorelca, sta obtičala pred osmino finala.
Sicer pa sta svoj cilj dosegla tretja v državi Aleksej Rubtsov in Jasmina Arko. Uvrstitev v osmino finala in delitev petdesetega do enainpetdesetega mesta je bilo realno pričakovanje.” Plesala sva dobro. Tekma je bila naporna. Dva dneva zaporedoma sva vstala ob peti uri zjutraj, med plesi pa je bilo dobre pol ure pavze. Parket je majhen in na njem pleše po dvanajst do štirinajst parov v skupini. Publika je pa super. Navijajo tudi zate, čeprav te ne poznajo,” je po tekmovanju sporočila Jasmina iz Sttutgarta. Jasmina in Aleksej sta pred tem prvenstvom trenirala dobrih štirinajst dni v Vidmu pri Domenicu Soalu, pedagogu in plesalcu, ki je v Stuttgartu s soplesalko Gioio Cerasoli osvojil drugo mesto med profesionalci. Pravita, da občutita napredek v razvoju njunega plesa. Jasmina je nastopila v beli obleki, ki jo je po njeni ideji sešila Nataša Ambrož.
Nemški organizatorji so bili s petdnevnim razpletom tekmovanj zadovoljni. Še posebej jih je veselilo dejstvo, da so radijski in televizijski mediji pokazali za prvenstvo velik interes. Tekmovanja so dnevno pokrivale televizijske ekipe ARD, ZDF, RTL in SWR, nekaj je bilo tudi neposrednih prenosov. Ta podatek seveda ne bo ganil našo nacionalno televizijo ali katero od komercialnih televizijskih postaj, da bi dodelila vsaj kakšno minuto reportaže z odprtega prvenstva Slovenije, Maribora ali Krškega, saj se jim ne ljubi priti niti na eno od treh državnih prvenstev. Tako ekipa oddaje Parada plesa že dolga leta ostaja edini kontinuirani spremljevalec slovenskih in posredno tudi mednarodnih plesnih tekmovanj.
Sicer pa se v plesnih krogih že govori, da postaja odprto prvenstvo Nemčije eno najmočnejših plesnih tekmovanj na svetu in bolj pomembno od tradicionalnega Blackpoola, ki sta ga letos bojkotirali dve veliki plesni naciji, Italija in Rusija. Italijanska in ruska plesna zveza se namreč ne strinjata z dejstvom, da tekmovanja v Blackpoolu sodijo samo angleški sodniki. V Stuttgartu so bili prav ruski plesalci najuspešnejši, saj so osvojili šestnajst zlatih kolajn.
Edino zlato sta Sloveniji priplesala zakonca Barbara in Vitam Kodelja med seniorji v standardnih plesih.
Tudi Slovenci imamo eno zlato kolajno in to zahvaljujoč seniorskemu paru. Zakonca Vitam in Barbara Kodelja sta že prvi dan tekmovanja zmagala v standardnih plesih. Se bo treba še kaj naučiti od "ta starih"!
Foto: Jure Makovec

View Gallery 4 Photos