Andrej Škufca brez stoječih ovacij, a vseeno na drugem mestu

Andrej Škufca in njegova Melinda Torokgyorgy na parketu dvorane Beethoven.

Tekmovanje med profesionalci v latinskoameriških plesih je vedno atrakcija. Tako je bilo tudi včeraj v dvorani Beethoven v Stuttgartu. Triinpetdeset parov je plesalo od tretje popoldanske ure dalje do ene ure zjutraj, ko je šesterica najboljših zaključila s tekmovanjem. Zmaga je ostala v Nemčiji pri paru Franco Formica in Oksana Lebedev, ki sta požela tudi stoječe ovacije publike.

Franco Formica in Oksana Lebedev sta zmagala na domačem terenu.
Brez strastnega aplavza, a z drugim mestom pa odhajata iz Nemčije Andrej Škufca in njegova madžarska soplesalka Melinda Torokgyorgy, menda tudi zaradi precej neatraktivnih oblek v katere je bila odeta dvaintridesetletna Melinda. Obleke seveda ni kreirala Saša Pust, ki je zadolžena za večino kreacij plesalk in plesalcev, ki pripadajo taboru trenerske družine Fredi.
Melinda Torokgyorgy ni navdušila občinstva, menda predvsem zaradi neatraktivne obleke, a rezultat je bil seveda razveseljiv za…
…Fredija Novaka in Danielo Škofic Novak.
Je pa stoječe ovacije požel Melindin prejšnji plesni partner Italijan Maurizio Vescovo, ki je s svojo novo soplesalko Andro Vaidilaite zasedel četrto mesto. Spomnimo. Andrej Škufca je z Melindo Torokgyorgy začel trenirati dobra dva tedna po lanskem majskem tekmovanju v Blackpoolu. Takrat je Melinda svojemu dosedanjemu plesnemu partnerju Mauriziu Vescovu sporočila odločitev, da nekaj časa ne bo plesala. Za Maurizia je bil to šok, saj je njuna plesna zveza trajala deset let, od tega sta bila šest let par tudi zasebno, poleg tega mu Melinda ni pojasnila, da že ima novega soplesalca, s katerim je praktično takoj začela trenirati – v bistvu sta bila dogovorjena le, da za nekaj časa naredita premor. Preteklost je seveda le delno pozabljena, je pa Maurizio vesel, da je navdušil nemško občinstvo.
Maurizio Vescovo je z novo plesalko Andro Vaidilaite požel ovacije občinstva in zasedel četrto mesto.
Drugi slovenski par Peter Majzelj in Maja Geršak je pristal na trinajstem mestu in za las zgrešil uvrstitev v polfinale. “Plesala sva odlično in pristala na nahvaležnem trinajstem mestu. Vzdušje je bilo fenomenalno, polna dvorana. Užitek je bilo plesati,” je iz Stuttgarta sporočila Maja.
Peter Majzelj in Maja Geršak, v kreaciji Matevža Ogorelca, sta za eno mesto zgrešila polfinale in pristala na trinajstem mestu.
Danes je zadnji dan odprtega prvenstva Nemčije, ko bo priložnost za nastop še dveh naših parov in sicer  bosta v standardnih plesih plesala Jasmina Arko in Aleksej Rubtsov ter Matej in Špela Kralj.
Foto: Jure Makovec

View Gallery 6 Photos