Nehvaležno četrto mesto za Kolesnikova in Dolenčevo ter trinajsto za Dobreva in Meščevo

Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc neuspehe težko prenašata. A jutri je nov dan, pravita.

Zmaga v kategoriji standardnih plesov za starostno skupino plesalcev do 21 let je ostala na domačih tleh. V Salaspilsu, osemnajst kilometrov od Rige, glavnega mesta Latvije, sta se varovanca ekipe iz plesnega kluba Diamant, ki jo sestavljajo Alekseja Galčuna, Tatjane Lahvinovič Galčun in Zorana Plohla, Denis Gudovski in Megija Dana Morite okitila z naslovom najboljšega para na svetu v tej kategoriji.

Denis Gudovski in Megija Dana Morite na stopničkah najboljšega para na svetu v kategoriji do 21 let v standardu. (foto: FB)
Seveda so plesali tudi slovenski plesni pari, čeprav ta kategorija ne šteje za uradno tekmovanje. Udeležba in doseženi rezultati so kljub temu pomembni za plesalce.
Iliya Dobrev in Ana Mesec sta trinajsta na svetu do 21 let v standardu. (foto: Marko Mesec)
Oba naša para sta za las zgrešila preskok na mesto, zaradi katerega bi bilo veselje v ekipi. Druga z državnega prvenstva Iliya Dobrev in Ana Mesec sta pristala na 13. mestu, kar pomeni, da nista prišla med polfinaliste. Za naš portal sta takoj po tekmi komentirala: "Midva sva zadovoljna, 13. mesto je vedno malo nehvaležno, ampak plesala sva dobro in napredujeva. Osebno sem verjela, da lahko narediva polfinale, in tudi menim, da bi čisto sodila med polfinaliste, me pa kljub temu veseli, da se skozi vsako tekmo, ki jo odpleševa, zelo veliko naučiva o sebi kot paru ….V tej kategoriji ostajava še prihodnje leto, zato ni panike …"Lajf" je lep. Malo "heca", ampak je res tako."
Svetovna prvaka do 21 let v latinu Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc sta se morala zadovoljiti z nehvaležnim četrtim mestom v standardu. (foto: Marko Mesec)

Aktualna svetovna prvaka v kategoriji do 21 let v latinu in državna prvaka Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc sta pristala na nehvaležnem četrtem mestu. "Če sva zadovoljna, kot vedno prvo vprašanje. Ne, nikoli ni dovolj dobro, in neuspehe oba kot posameznika in kot par težko preneseva, ampak kot pravijo – preživijo le najmočnejši in midva bova to dokazala ter se borila naprej. Nov dan, nova priložnost. Rada bi se zahvalila vsem trenerjem, najboljši celotni Diamant ekipi, čevljarstvu Peta in staršem," sta bila odločna in jasna takoj po tekmi Naja ter Vladislav za naš portal. V Rubriki Ritem izjav pa jutri objavljam komentar spremljevalca Naje in Vladislava ter svetovnih prvakov, Alekseja Galčuna.
Martin Mestek in Anna Stareckova (foto: Marko Mesec)
V Latviji je plesal še en slovenski plesalec, in sicer Martin Mestek, ki že nekaj časa tekmuje za Češko. Z Anno Stareckovo sta dosegla 36. mesto.
V sodniški ekipi ni bilo slovenskega predstavnika. (foto: Marko Mesec)
Plesalo je šestdeset parov, v sodniški ekipi pa ni bilo slovenskega predstavnika.
Ana Ekart in Ivan Jarnec z Alenko in Brankom Bohakom v Kišinievu pred prvenstvom. (foto: FB)

Starejši mladinci danes tekmujejo na evropskem prvenstvu v latinskoameriških plesih, in sicer v Kišinievu v Moldaviji. Na parket se podajajo Ivan Jarnec in Ana Ekart ter Aljaž Planinšek in Kristina Zvonar. Njihova uradna spremljevalka pa je Alenka Bohak. O uvrstitvah seveda poročam jutri.

View Gallery 8 Photos