Ne zamudite. Parada plesa: Tara Todič & Katjuša Kovačič & Baletni seminar v Zagrebu

Nasmejani Katjuša Kovačič in Tara Todič na snemanju Parade plesa (foto: Matej Korošec)

Vabim vas k ogledu oddaje Parada plesa, še vedno edine oddaje o plesu na slovenskih televizijah. V goste sem povabila mlado balerino Taro C. Todič, ki je z letošnjo sezono postala članica baletnega ansambla v Beogradu. Tara je tudi edina Slovenka, ki je bila sprejeta in se leto dni šolala na znameniti plesni akademiji Joffrey Ballet School v New Yorku. Zaupala vam bo, zakaj ni ostala v milijonskem mestu, čeprav je imela vse možnosti za to.

Balerina Tara Todič v …
… Beogradu.
Gibalka, performerka, capoieristka in sploh plesalka vseh dimenzij Katjuša Kovačič vam bo predstavila še eno od veščin, s katero navdušuje slovenske plesalce. Fluid balance je tehnika, s katero boste našli lastno ravnotežje.
Katjuša Kovačič je mojstrica mnogih …
… gibalnih veščin.
Odpeljala vas bom v Zagreb, kjer se je odvijala tradicionalna poletna baletna šola v organizaciji Aleksandra Lukjanova. V zagrebškem plesnem centru se je zbral tudi cvet nadebudnih slovenskih baletnih plesalk in plesalcev, ki so trenirali pod vodstvom vrhunskih baletnih pedagogov.
Jan Trninič, Antoneta Turk, Nina Bačani, Lana Voljč in Miha Florjanc Lukan, slovenska plesno-baletna ekipa v Zagrebu
Oddajo Parada plesa si lahko premierno ogledate danes zvečer ob 22.00 ter v dveh ponovitvah, in sicer v soboto, 29. 10., ob 11.30 in v torek, 1. 11., ob 11.30 na TV3. Parada plesa vsak drugi torek zvečer, ker je dan s plesom odličen dan.
Oddajo Parada plesa smo posneli v ambientu Maxi kluba v Ljubljani. (Foto: Matej Korošec)
View Gallery 7 Photos