Mojca Svetina je odločna. Starmoves. Pleši kot tvoj idol!

Mojca Svetina promovira plesni stil starmoves. (Foto: Nikola Janušič)

Starmoves hip-hop je plesni trening hip-hopa, ki zajema koreografije svetovno priznanih plesalcev in koreografov. Med njimi so Misha Gabriel (Step Up, Michael Jackson – This is it), Jawn Ha (Mos Wanted Crew, Kinjaz), Quick Crew (Dancing Strawhats) ter številni drugi. Omenjeni koreografi ustvarjajo koreografije, ki jih lahko občudujete v videospotih na MTV in na spletnih portalih, kot je Youtube. Ti koreografi koreografirajo za svetovno priznane glasbenike, med katerimi so Justin Timberlake, Chris Brown, Beyonce ter številni drugi glasbeni izvajalci.

Na starmoves hip-hop treningih se učimo plesne koreografije, ki vsebujejo elemente različnih stilov urbanega plesa hip-hop, new style, house, dance hall, street dance, locking, popping, tutting ter številne druge plesne stile.
Starmoves hip-hop zajema tri težavnostne stopnje in se deli na: starmoves kidz, starmoves hip-hop rookies in starmoves hip-hop masterclass. Prva težavnostna stopnja se imenuje starmoves kidz in je namenjena otrokom v starosti od 6 do 8 let, kjer se učimo popolnoma preproste koreografije, ki vsebujejo osnovne elemente hip-hop plesa. Koreografije se učimo skozi zabavne gibe ter s tem postopoma otroke vpeljemo v svet hip-hop plesa in jih hkrati pripravimo na zahtevnejše koreografije, ki se jih učimo na naslednji težavnostni stopnji, ki se imenuje starmoves hip-hop rookies. Ta raven je namenjena mladim v starosti od 9 do 11 let, kjer so koreografije sestavljene iz osnovnih elementov hip-hop stilov in so prirejene tako, da se zahtevnost koreografij stopnjuje postopoma.
Zadnja oziroma najvišja težavnostna stopnja (starmoves hip-hop masterclass) pa je namenjena mladim od 12. leta starosti dalje, kjer se učimo različne koreografije in tehnike svetovno priznanih koreografov.
Z obiskovanjem treningov starmoves hip-hopa imajo plesalci in plesalke možnost nastopiti ter tekmovati tudi s plesalci iz vse Evrope na plesnem spektaklu Starmoves Championship, ki vsako leto poteka v Nemčiji.
… Mojca Svetina … (foto: Nikola Janušič)
Plesni treningi se izvajajo vsak torek na Jesenicah pod okriljem Športne zveze Jesenice na OŠ Toneta Čufarja. Z novembrom pa začnem s plesnimi treningi še v Fitness Centru TOP v Lescah. (je za naš portal razložila, kaj je starmoves hip-hop, plesalka in pedagoginja Mojca Svetina, ki je prva plesna znanja pridobivala najprej v plesni šoli Kazina, kjer je določeno obdobje tekmovala na tekmovanjih Plesne zveze Slovenije v kategoriji street dance show člani ter hip-hop člani, in sicer v velikih formacijah. Pravi, da je veliko plesnega znanja dobila tudi na fakulteti za šport, na kateri je diplomirala. Še vedno pa obiskuje plesne delavnice tako v Sloveniji kot v tujini. Našli jo boste na družbenem omrežju Facebook Mojca Svetina učenje plesa, vodene skupinske in individualne vadbe.)

View Gallery 6 Photos