Nadiji Bičkovi zdravstveno stanje ne dopušča nastopa na svetovnem prvenstvu

Se Miha in Nadija počasi poslavljata od amaterske kategorije?

Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta se pripravljala in bila prijavljena na svetovno prvenstvo v latinskoameriških plesih, ki se bo odvijalo v soboto  v okviru velike mednarodne tekme Austria Open v Schwechatu blizu Dunaja, a bolečine v Nadijinem križu jima onemogočajo nastop na tekmi. "Na žalost se Nadiji pojavlja slabo zdravstveno stanje izpred dveh let. S strani svoje zdravnice je dobila navodila, da je trenutno stanje tako, da naj ne trenira na polno in da odsvetuje intenzivnejše športne aktivnosti, vključno s tekmovanji. Upava na hitro okrevanje," je za naš portal povedal Miha Vodičar.

Matej in Anja Pritekelj …
Tako bosta na sobotnem prvenstvu v konkurenci enaindevetdesetih parov tekmovala dva naša para. Matej in Anja Pritekelj, druga z državnega prvenstva, ter Vitalij Zaharov in Zala Fuchs, peta z državnega prvenstva. Lani sta Miha in Nadija dosegla uvrstitev v polfinale in dvanajsto mesto, nekdanji plesni par Kristijan Burazer in Martina Plohl pa sta bila dvaindvajseta.
… Zala Fuchs s soplesalcem Vitaliem Saharovim bodo zastopali slovenske barve.
"Iz avstrijske plesne zveze so sporočili, da je bilten že natisnjen in bosta Miha in Nadija napisana v biltenu, štartno listo pa bodo popravili; da ne bosta mogla plesati, sta izvedela prejšnji teden. Uradni spremljevalec obeh parov pa je s strani naše plesne zveze Matej Krajcer," je za naš portal sporočil direktor reprezentanc sekcije za standard in latin Branko Bohak, tudi trener Mihe in Nadije.
Matej Krajcer bo spodbuda ob plesišču.
Vse bolj pa so glasna razmišljanja, da se Nadija in Miha počasi pripravljata na prehod med profesionalce. "Ne vem, od kod ta informacija," je komentiral Branko, Miha pa: "O drugih zadevah se nisva pogovarjala, saj je trenutno najbolj pomembno, da se Nadija pozdravi." Če ne prej, bo razplet jasen konec januarja, ko se bo odvijalo državno prvenstvo v standardnih plesih v amaterski kategoriji.
Tine Kranjc in Saša Ul pa potujeta v Litvo na svetovno prvenstvo v standardnih plesih.

Tako za njiju odpade tudi svetovno prvenstvo v standardnih plesih 5. decembra v Litvi. Udeležil se ga bo samo en par, in sicer Tine Kranjc in Saša Ul, kot uradni spremljevalec pa bo Branko Bohak. Ampak najprej naj se naši dobro odrežejo v latinskoameriških plesih.

View Gallery 5 Photos