Na zadnjem državnem prvenstvu le 32 parov na parketu. Kombinacija žal ni atraktivna!

Ali lahko Neža Colja in Stefan Chiari postaneta državna prvaka v kombinaciji?

Danes ob 19.00 štarta še zadnje državno prvenstvo športnih plesalcev, in sicer v kombinaciji desetih plesov!

Z državnim prvenstvom v kombinaciji desetih plesov naj bi se začel sklop državnih prvenstev, ki jih organizira Plesna zveza Slovenije vsako leto konec junija. Poleg omenjene kombinacije so v tednu dni tekmovanj na sporedu še najštevilčnejša kategorija, to so moderni tekmovalni plesi. Ponavadi sodi v ta paket še državno v rokenrolu, a na spletni strani Plesne zveze Slovenije ne zasledim, da bi se odvijalo. Glede na to, da zveza v desetletjih delovanja še vedno ni sposobna organizirati osebo, ki bi vsaj približno, če ne že natančno obveščala o dejavnostih zveze, napišem vsaj to, kar vem o državnem v kombinaciji, saj mi je podatke poslal organizator Blaž Pocajt iz Feniksa, ki skupaj s Plesnim društvom Kazina organizira državno v kombinaciji.

Metka Mesesnel Bizilj, Marko Vodnik, Blaž Pocajt in Rok Vodnik na državnem prvenstvu leta 2020, ko so bile maske obvezen del naše opreme; zdaj bo omenjena ekipa prvenstvo izpeljala brez tega dodatka.

Lokacija državnega prvenstva bo dvorana na Srednji gradbeni, geodetski in okoljevarstveni šoli na Dunajski v Ljubljani. Ker žal pleše samo 32 plesnih parov oz. jih je trenutno na štartni listi (predvidevam tudi plesalci v kategoriji paraples), si oglejte finalni del, ki se bo odvijal ob 20.30. Popestril ga bo tudi tolkalec Nino Oreškić.

Zakonca Razinger bosta na parketu plesala neobremenjeno, saj sta edina predstavnika svoje kategorije.

Favoriti za zmago so največkrat vsi tisti, ki so že osvojili naslov državnega prvaka v latinu in standardu, lahko pa seveda pride do kakšnega presenečenja, čeprav dvomim. Zmagovalca med seniorji 3 sta že znana, in sicer Igor Razinger in Mojca Noč Razinger, ki sta edina v tej kategoriji, zato čestitke vnaprej.

Akim Pekunov in Maša Kastelic (foto: Marko Mesec)

V članski konkurenci je udeležba najslabša, tekmujejo le trije pari in vsi trije bodo tako na stopničkah. Favorita sta Akim Pekunov in Maša Kastelic, a mogoče se zgodi preobrat in gre zmaga Neži Colja in Stefanu Chiariju, ki postajata vse večja konkurenta Akimu in Maši. Na štartni listi ni Ane Ekart in Vicenza Chianeseja, ki sta državna v standardu in lanska druga v kombinaciji.

Jaka Mihalič Rader in Maja Vočanec bosta poskušala osvoji naslov v mladinski kategoriji.

Med starejšimi mladinci sta glavna favorita za zmago Jaka Bračko in Nea Omerzu, med mladinci bo borba med Nikom Visnovičem in Taniso Potočnik Martič ter Jako Mihaličem Raderjem in Majo Vočanec. Med mlajšimi mladinci bosta vse od sebe dala Denis Nali in Julija Markovič Halik, da dodata še tretji naslov državnih prvakov.

Rubi Pocajt in Alex Belaj naskakujeta prvo mesto. (Foto: Marko Mesec)

Alex Belaj in Rubi Pocajt tako ali tako zmagujeta kot za stavo, zato predvidevam, da tudi petkova tekma med pionirji ne bo nikakršen problem. Tudi Gordij Parshakov in Adela Rant stavita verjetno na zmago med mlajšimi pionirji. A o tem, kdo bo prvi in kdo zadnji, bo odločala sodniška ekipa v sestavi Branko Bohak, Špela Kralj, Fredi Novak, Andrej Novotny, Drago Šulek, Marko Tumpej in Meta Zagorc. Delegat PZS bo Marko Vodnik, veselim pa se vodenja prvenstva s strani Metke Mesesnel Bizilj, ki to res odlično obvlada. Se vidimo na in ob plesišču.