Na svetovnem v kombinaciji petnjasto mesto za Jureta Berganta in Milano Chekanovo!

Jure Bergant in Milana Chekanova na varšavskem parketu (foto: WDSF)

V Varšavi na Poljskem se je v soboto, 10.11. odvijalo letošnje svetovno prvenstvo v kombinaciji desetih plesov. Aktualna državna prvaka Jure Bergant in Milana Chekanova sta zasedla petnajsto mesto v konkurenci osemintridesetih parov.

Jure Bergant, Blaž Pocajt in Milana Chekanova

Za naš portal sta tekmovanje komentirala takole: "Včeraj sva odplesala svetovno prvenstvo v kombinaciji desetih plesov. Zasedla sva 15. mesto in za malo zgrešila polfinale. Priprave na svetovno prvenstvo so se izšle odlično, saj sva bila pripravljena tako fizično kot psihično. Lahko rečeva, da sva si nabrala ogromno izkušenj za tekme v kombinaciji vseh desetih plesov in že z veseljem pričakujeva nova ’10-dance’ tekmovanja. Na tekmi naju je spremljal najin glavni trener Blaž Pocajt, ki se mu najlepše zahvaljujeva za njegov čas in podporo! Zahvala gre tudi preostalim trenerjem in celotnemu Feniks teamu, čevljarstvu Peta za čevlje, ki močno vplivajo na videz para, in najinim staršem!" Za izjavo sem prosila tudi že omenjenega Blaža Pocajta, ki je bil uradni spremljevalec para, določen s strani Plesne zveze Slovenije, a je žal nisem dočakala.

Konstantin Gorodilov in Dominika Bergmannova (foto: WDSF)

Zmagal je estonski par Konstantin Gorodilov in Dominika Bergmannova, ki sta tudi evropska prvaka v tej plesni zvrsti. Na peto mesto pa se je uvrstila Tara Bohak s soplesalcem Davidom Odstrcilom, s katerim pleše za Češko. Evropska podprvaka lani nista tekmovala, predlani pa sta zasedla enako mesto kot letos, torej peto.

V sodniški ekipi ni bilo slovenskega sodnika, bil pa je Sergej Milicija kot predstavnik Bosne in Hercegovine, ki pa je stalni trener v PK Feniks.

Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc sta bila lani sedma.

Pa spomnimo na lepe rezultate prejšnjih let, saj je kombinatorska članska kategorija nekako kar v domeni slovenskih plesalcev. No, je bila. Lani sta Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc zasedla sedmo mesto in za las zgrešila finale. Leta 2016 nismo imeli plesnega para na tekmi, sta pa zato v letih 2015 in 2014 slavila Miha Vodičar in Nadija Bičkova. Slednja sta bila v letih 2013 in 2012 druga, leta 2010 pa četrta.

Miha Vodičar in Nadija Bičkova na Kitajskem leta 2015

Vmes sta naše barve leta 2011 zastopala Matej in Špela Kralj, ki sta bila petnajsta.

Matej in Špela Kralj sta bila na svetovnem prvenstvu petnajsta.

Še malo zgodovine pa kaže naslednje rezultate: Luca Bussoletti in Tjaša Vulič sta bila leta 2009 tretja in 2006. četrta. Obdobje med letoma 2002 in 2008 je bilo rezervirano za Mišo Cigoja

Miša Cigoj z Aleksandro Malai in…

Z Aleksandro Malai, s katero je bil tudi poročen, je leta 2008 posegel po srebru, 2007. po bronu.

… Anastazijo Novožilovo, s katero sta dvakrat stala na najvišji stopnički.

Največje uspehe pa je seveda doživel z Anastazijo Novožilovo. V letih 2004 in 2005 sta postala svetovna prvaka, leta 2003 sta bila druga in 2002 tretja. 

Andrej Škufca in Katarina Venturini sta trikrat postala svetovna prvaka v kombinaciji.

Nesporno največji zvezdi kombinacije pa sta Katarina Venturini in Andrej Škufca, ki sta stala na najvišji stopnički kar trikrat, in sicer v prejšnjem stoletju, v letih 1996, 1997 in 1998. Lepi plesni časi so bili in upam, da se znova vrnejo.

View Gallery 9 Photos