Na Hrvaškem je bilo za slovenske plesalce lepo poskrbljeno

Zmagovalca med mlajšimi mladinci v latinu Jure Bergant in Ana Mesec.

Decembra se vsak vikend odvija še kakšna tekma, na kateri si slovenski plesalci obetajo dober izkupiček. Tokrat se je plesna karavana odpravila na Hrvaško v Varaždin, in po poročanju staršev je bila tekma “kot vedno zgledno organizirana z bogato mednarodno udeležbo.” Žal je kar nekaj parov udeležbo na varaždinskem parketu odpovedalo, saj je bil prav minuli vikend po vsej Evropi snežni metež in je bilo nekaj letališč zaprtih, s tem pa je bil onemogočen prihod predvsem nekaterim nemškim parom. Glavni zvezdi turnirja sta bila seveda Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič, domačina, ker ju pač moramo tako poimenovati, saj plešeta za Hrvaško. Publika je bila nad njima navdušena, saj se na domačem terenu, z izjemo državnega prvenstva, le redko pojavita.

Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič sta po dolgem času nastopila na domačem terenu in zmagala.
“V Varaždinu je bilo zelo domače in toplo. Res sem čutila, da so bili ljudje zelo veseli, ko so naju videli na plesišču in so res ponosni na naju. Res je odličen občutek, ko te najavljajo in ko slišiš celo dvorano, ki te podpira in navija. Plesala sva odlično, sproščeno in za lasten užitek. Tudi od sodnikov sva dobila nepopisne lepe komentarje, da naju še niso videli plesati tako suvereno in profesionalno, da sva bila razred zase. In prvič sva dobila tudi same enice od takšne mednarodne sodniške zasedbe. Drugače je bila tekma zelo lepo organizirana, z velikim številom parom predvsem iz Rusije,” je za naš portal sporočila Tatjana Lahvinovič.
Jaka Podgoršek in Katarina Matuš sta zmagala med pionirji v standardu.
Slovenski pari pa so krojili usodo predvsem v mlajših kategorijah pri pionirjih, mlajših mladincih in mladincih. Tako sta med pionirji v standardu zmagala Jaka Podgoršek in Katarina Matuš, med mladinci Michele Albigese in Naja Dolenc, ki sta bila v latinu druga, premagala sta ju Aljaž Erzin in Maja Košutič.
Nejc Fir in Ana Ekart sta bila tretja v standardu med mlajšimi mladinci.
Peter Pipp in Eva Osolnik sta zasedla šesto mesto med starejšimi mladinci v latinu.
Lovro Jakopec in Gaja Šimič, druga v latinu in tretja v standardu med pionirji.
Ana Mesec in Jure Bergant, ki sta zmagala med mlajšimi mladinci v latinu, sta podala kratko izjavo o nastopu: ”Dala sva vse od sebe in vsak tak rezultat je nagrada in dobra motivacija za vsakodnevne treninge."
Jure Bergant in Ana Mesec se redno udeležujeta vseh turnirjev, ki so organizirani za kategorijo mlajših mladincev.
V mednarodni sodniški zasedbi je bila Barbara Nagode Ambrož, tekmovanje pa je vodil kar slovenski v.d. športnega direktorja Marko Vodnik, vse rezultate si lahko ogledate na http://www.norbi.biz.hr/cro/sport/arhiva/onlineres/results.asp.
Sicer pa se bodo slovenski plesalci znova družili ta vikend, in sicer v Mariboru na velikem odprtem prvenstvu, ki ga v petek, soboto in nedeljo organizira PK Pingi v tamkajšnji dvorani Tabor.
www.fotomesec.com

View Gallery 7 Photos