Miša Cigoj spet poskrbel za šok; Bičkova&Vodičar pa najboljša v državi

Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta postala nova/stara državna prvaka v kombinaciji.

V mariborski dvorani Lukna je sobotni večer minil brez večjih škandalov, no, tudi za nenadno pojavitev Miše Cigoja s soplesalko Olgo Tarasovo na državnem prvenstvu bi lahko dejali, da je bilo bolj prijetno presenečenje kot pa škandal. Z Olgo sta se namreč pred nekaj časa burno razšla, nato pa se očitno na hitro spet združila in kot raketi odplesala članski finale. Marko Vodnik, v.d. športnega direktorja PZS, mu je, kljub prepozni prijavi nastop na prvenstvu odobril, saj meni, da bi to dovolil vsakemu plesalcu, članskemu paru pa še toliko bolj, saj so tekmovali le štirje.

Miša Cigoj in Olga Tarasova sta na državno prvenstvo “uletela” tik pred zdajci.
Skromno število parov, sedeminpetdeset jih je tekmovalo, je tisti podatek, po katerem se bomo prvenstva spomnili, pa tudi po izjemno bogatih in lepih oblekah v vseh kategorijah. Plesalke so kar prekašale druga drugo v inventivnih krojih, barvnih kombinacijah in res skladnem videzu. Pravzaprav je delovalo, kot da recesija ni udarila po žepih staršev. Prevladovali sta rdeča in vijoličasta barva, odvisno, ali je šlo za latinskoameriški ali standardni ples. Skromno število plesnih parov se je poznalo predvsem v konkurenci med mlajšimi pionirji, kjer sta plesala dva para, zmaga pa je odšla v KPK Devžej, in sicer sta si jo priplesala Teo Trošt in Tia Sudar.
Teo Trošt in Tia Sudar sta postala nova državna prvaka v kombinaciji med mlajšimi pionirji.
Ob njiju pa je plesal seniorski par Albert in Mateja Zorko, ki je še vedno edini v tej konkurenci, in tako avtomatično postal državni prvak in obranil tudi lanski naziv najboljšega v državi. Mateja je bila še posebej seksi v kratki ciklamni latinski obleki.
Zakonca Albert in Mateja Zorko, ena in edina med seniorji.
Naslov državnih prvakov med pionirji pa sta osvojila  Uroš Lazič in Sara Cvetkovič iz PK Samba, podprvaka v latinu in standardu.
Uroš Lazič in Sara Cvetkovič sta priplesala PK Samba prvo mesto med pionirji.
Edini, ki so odplesali tri runde, so bili mlajši mladinci, in aktualna državna prvaka Aljaž Gračner ter Nika Štefanič iz PK Samba sta dodala še naslov najboljših v kombinaciji. Je pa Nika odplesala državno prvenstvo s precej koncentracije, saj je skoraj na nogah prebolevala prehlad.
Aljaž Gračner in Nika Štefanič sta kljub Nikinemu prehladu osvojila naslov najboljših med mlajšimi mladinci.
Mladinci in mladinke so posebej navdušili z bogatimi oblekami v standardnih plesih, na stopničke pa so se povzpeli pari iz PK Pingi. Michele Albigese in Naja Dolenc sta naslovu najboljših v standardnih plesih dodala še kombinacijo. Pred nekaj dnevi sta se vrnila tudi s svetovnega prvenstva v kombinaciji, ki je potekalo v Moldaviji, kjer sta zasedla deveto mesto.
Michele Albigese in Naja Dolenc sta bila usklajena v rdeči barvi. (Foto: Marko Mesec)
Spet pa prihajata v formo brat in sestra Matej in Anja Pritekelj iz PK Mirandance. Matej je nekaj časa saniral poškodbo na hrbtenici, zdaj pa je že v polnem elementu. Postala sta državna prvaka med starejšimi mladinci.
Med člani so plesali štirje pari in razplet je bil nekako pričakovan. Res je, da so nekateri mislili, da bo Miša Cigoj lahko zamešal štrene in se zavihtel na prvo mesto, a se je moral zadovoljiti z drugim. “Z Olgo sva se dogovorila, da bova odplesala to državno prvenstvo, in meni je kljub temu, da sva se pred časom razšla, bilo danes plesati v veselje. Greva naprej, potem bova pa videla po novem letu ali odpleševa med profesionalce ali še poskušava v kombinaciji. Sem bil vesel, da sem lahko plesal standard, ki ga že dolgo nisem,” je povedal Miša po tekmi. Odkrito pa je tudi “pojamral”, da bi najraje plesal s svojo nekdanjo plesalko Anno Matus, a da ga “ona noče”, ker ve, da bi se vanjo ponovno zaljubil in ples bi šel po gobe.
No, nič več pa nista zaljubljena stara/nova državna prvaka Miha Vodičar in Nadija Bičkova. Nastop na državnem prvenstvu je bil suveren, atraktivni obleki oblikovalke Saša Pust pa sta dodali še piko na i, predvsem k Nadjini eleganci. “Zadovoljna sva, da sva danes odplesala tako kot znava in uradno postala državna prvaka (lani sta to postala po nesrečnem zapletu z izračunom rezultatom, ki je za en dan dosodil zmago Luci Busolletiju in Tjaši Vulič, ki sta nato prestopila med profesionalce, op. a.). Najprej naju čaka svetovno prvenstvo v latinskoameriških plesih v New Yorku, kjer bova poskušala izboljšati lansko petnajsto mesto, nato pa odhajava na svetovno prvenstvo v kombinaciji. Misliva, da vsa v tem trenutku najboljša na svetu v tej plesni zvrsti,” je bil suveren Miha Vodičar.
Vse rezultate si poglejte na www.plesna-zveza.si fotogalerijo pa na www.fotomesec.com

View Gallery 7 Photos