Jagoda Batagelj odplesala med črnolaske; z Jurijem izstopila iz IDSF

Jagoda Batagelj je sedaj temperamentna črnolaska.

Aktualna državna prvaka v latinskoameriških plesih Jurij in Jagoda Batagelj se 13. novembra ne bosta udeležila svetovnega prvenstva v latinskoameriških plesih, ki se bo letos odvijalo v New Yorku. K tej odločitvi je najbrž pripomoglo dejstvo, da je bil par letos junija suspendiran s prepovedjo plesanja za tri mesece. Spomnimo. Na zadnjem evropskem prvenstvu v latinskoameriških plesih, ki se je odvijalo 19. junija v Ostravi, se je par Batagelj&Batagelj uvrstil na četrto mesto. Jurija je uvrstitev tako razočarala, da je na razglasitvi rezultatov novemu športnemu direktorju IDSF (Mednarodna plesna zveza) Marcu Sietasu zabrusil "Fuck IDSF". Zavoljo tega dejanja ga je Sietas takoj prijavil na disciplinsko komisijo mednarodne plesne zveze, ki je nato poslala zahtevo po prepovedi plesanja za pol leta oziroma suspendiranju Jurija Batagelja za šest mesecev še naši plesni zvezi. Plesna zveza Slovenije oziroma disciplinska komisija s Karmen Intihar na čelu mu je naložila kazen za tri mesece, in sicer za obdobje od 20. 6. do 19.9. 2010. V tem obdobju nista plesala oziroma tekmovala na IDSF tekmovanjih in menda izgubila precej dobro plačanih tekmovanj in nastopov.

Jagoda Batagelj je na pomladanskih tekmovanjih že dala slutiti, da jo mika sprememba barve las.
Na Plesno zvezo Slovenije smo naslovili vprašanje, kdo nas bo zastopal na svetovnem prvenstvu v latinskoameriških plesi, in Herman Tomažič, predsednik sekcije za športni ples nam je odgovoril, da v New York potujeta para Miha Vodičar in Nadija Bičkova ter Klemen Prašnikar in Aleksandra Averkijeva. Odgovor, zakaj ne gresta Batagelja, pa je bil, da gre za odločitev plesnega para, da ne bo več plesal na IDSF tekmovanjih. Ob zaključku članka smo prejeli tudi informacijo, da naj bi par tudi uradno izstopil iz IDSF. Vprašanje o razlogih smo poslali tudi Jagodi in Juriju, a na odgovor še čakamo.
Jurij in Jagoda Batagelj se ne bosta več udeleževala tekem pod blagovno znamko Mednarodne plesne zveze.
Si je pa Jagoda v tem obdobju spremenila barvo las. Iz platinaste blondinke se je spremenila v črnolasko, menda tik pred odhodom na nastop v Hong Kong, in sicer na sugestijo enega od angleških trenerjev, ki ima na par velikanski vpliv. Jurij in Jagoda pa se bosta udeležila velike angleške tekme v londonskem Royal Albert Hallu, ki se bo odvijala prihodnjo sredo in četrtek. Uvrstitev pa bo pokazala, kam sodi naš najboljši latinski par v mednarodni konkurenci v tem trenutku.

.