Miša Cigoj spet meša štrene; tokrat na mariborskem koncu

Alen Lesjak in Tara Bohak se razhajala. Dokončno ali začasno?

Zadnji veliki plesni turnir na slovenskih tleh, odprto prvenstvo Maribora, ki se je odvijalo pred dnevi, je bilo po pripovedovanju sodelujočih odlično organizirano. Organizatorja sta bila v prvi vrsti zakonca Alenka in Branko Bohak skupaj s plesnim klubom Pingi, ki sta na parket dvorane Tabor privabila nekaj zvenečih plesnih imen, sploh na tekmovanju Mednarodne plesne zveze IDSF.

Aniello Langella in Kristina Mošenska sta postala zmagovalca v Mariboru v latinskoameriških plesih na tekmi IDSF.

"Po izjavah in ocenah tujih parov, sodnikov in trenerjev smo izpeljali zelo dobro organizirano tekmovanje, ki je potekalo gladko, brez večjih zapletov. Tudi sami smo mnenja, da je bila prireditev na visokem nivoju, in smo lahko zelo zadovoljni. Naša pričakovanja o številu udeležencev so se v mlajših kategorijah izpolnila, saj je bilo tudi zares toliko parov na tekmovanju, kot jih je bilo prijavljenih. Pri članih pa se je poznalo, da je bilo v Avstriji in Nemčiji slabo vreme (sneg), saj so nekateri obtičali na letališčih, iz Dunaja pa se sploh niso odpravili na pot. Tudi en sodnik je moral en dan počakati na letališču v Barceloni. Z rezultati plesnih parov iz našega kluba smo zelo zadovoljni, saj so prav vsi izpolnili oziroma presegli naša pričakovanja. Uvrstitve v finala v vseh starostnih kategorijah, kljub izredno močni konkurenci, nam daje vedeti, da so pari res plesali zelo dobro in da sodijo med najboljše. Tudi članski par Tara Bohak in Alen Lesjak sta bila s svojimi uvrstitvami vse tri dni več kot zadovoljna. Plesala sta tako dobro kot še nikoli doslej. Imela je tudi novo obleko za latinskoameriške plese, v kateri se je odlično počutila in po njenem mnenju zaradi tega tudi boljše plesala."

Organizatorka Alenka Bohak je v Maribor pritegnila veliko plesalcev in tudi številčno publiko.
A obleka, ki jo je skreirla Saša Pust, ni peprečila, da se Alen Lesjak in Tara Bohak po turnirju ne bi razšla. Alen je menda izrekel Tari nekaj neprimernih opomb in nato odvihral neznano kam. No, čez nekaj dni se je pojavil na dogovorjenem snemanju oddaje Parada plesa in bil začuden, zakaj ni tudi Tare, ki pa je nekaj ur pred začetkom prek mame Alenke Bohak snemanje odpovedala. Alen je "odfural" snemanje zelo samozavestno in pogovor z njim je bil zelo prijeten, le o razlogih, zakaj in če je sploh realno, da s Taro ne bo plesal več, ni konkretno razlagal. Sicer pa si lahko pogovor z njim ogledate 11. januarja, ko bo oddaja na sporedu. Je pa zaokrožila novica, da ajdovski plesalec Miša Cigoj že "rihta" Alenu novo plesalko, eno Rusinjo ali pa Ukrajinko ali pa Moldavko, kar bi bilo prostega na plesnem parketu. Miša Cigoj je novico za naš portal komentiral: "Vsem novostim na naši sceni ne sledim tako podrobno. Slišal sem, da išče plesalko. Kolikor vem, ima neko Avstralko ali nekaj takega…ne vem sigurno. Sicer pa rihtam plesalko sebi in dvema fantoma iz juniorske skupine iz Maribora."
Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta dosegla najboljšo slovensko uvrstitev, in sicer peto mesto v latinu na tekmi IDSF.
Drugi par, ki mu je bil domači parket nenaklonjen, pa je Kristijan Burazer in Martina Plohl, ki že nekaj časa premišljujeta o možnem prestopu na Hrvaško. Martina je namreč, enako kot njen brat Zoran, hrvaška državljanka in tako ima vse možnosti, da začneta plesati pod hrvaško zastavo. Neuradni plan je takšen. Najboljši hrvaški par Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič gresta med profesionalce, in ker za njima ni kakovostnega hrvaškega para, je priložnost za Kristijana in Martino enkratna. Martinin komentar pa je: "Glede prestopa za hrvaško zastavo pa razmišljava, tako da bo čas pokazal, kako se naj v prihodnje odločiva."
Kristijan Burazer in Martina Plohl razmišljata, da bi sledila Martininemu bratu Zoranu in njegovi soplesalki Tatjani Lahvinovič ter prestopila k Hrvatom.
A menda je odločitev že skoraj dokončna tudi zato, ker se jima po kakovosti bliža srbski par Bojan Lazareski in Tjaša Novak, čeprav Martina pravi, da se tekmovanja Maribor open vsako leto udeležita, ker je to eno njunih najljubših tekmovanj. "Dosegla sva polfinalno uvrstitev, kar je bil tudi najin cilj. Kljub temu pa sva si želela v polfinalu kakšno mesto višje. Z najinim nastopom sva zadovoljna."
Hčerka trenerja Fredija Novaka Tjaša, ki pleše za Srbijo, naj bi bila kriva za odhod para Burazer&Plohl med hrvaške plesalce. (Foto: Marko Mesec)
Leto 2010 se očitno zaključuje v stilu, kot se je odvijalo, z vse manjšim številom slovenskih plesnih parov na plesnem parketu.
Rezultate si lahko ogledate na povezavi http://www.spaeker.de/2010results/12_11_maribor/
www.fotomesec.com   

View Gallery 6 Photos