Mega zvezda indijskega Bollywooda Terence Lewis prihaja v Slovenijo!

Terence Lewis s skupino prihaja naravnost iz Indije na slovenske odre. (Foto: TL)

Terence Lewis prihaja s skupino TLCDC (Terence Lewis Contemporary Dance Company) na gostovanje s predstavo Mavrica!

Terence Lewis je nesporno zvezda ne samo v Indiji, ampak na plesnem zemljevidu sveta. In ja, biti zvezda v Indiji tako ali tako pomeni, da te občuduje milijonsko občinstvo. Terence si je priplesal svojo popularnost kot sodnik resničnostnih plesnih šovov Dance India Dance in Indija ima talent. Šestinštiridesetletni indijski plesalec, koreograf in pedagog prihaja iz Mombaja, kjer je prve plesne korake naredil na šoli St. Theresa’s Boys High School, pozneje pa študiral jazz, balet in sodobni ples v Ameriki na Alvin Ailey American Dance Theatre in na akademiji Martha Graham. Diplomiral je hotelirstvu v kombinaciji z zdravo prehrano in bil je prvi indijski plesalec, ki je prejel evropsko štipendijo Dance Web na dunajskem festivalu ImPulsTanz. Od takrat je s tem festivalom tesno povezan.

Terence Lewis na Dunaju leta 2010 (foto: Karolina Miernik)

Midva sva se prvič srečala leta 2010, ko je bil Terence pedagoška zvezda festivala in so bile njegove delavnice nabito polne, po klasih pa je delil avtograme množici oboževalk.

Na delavnicah leta 2012 na Dunaju

Lani je bil Terence že zelo umirjen in najin intervju si lahko ogledate tukaj na približno deseti minuti: https://www.paradaplesa.si/parada-tv/parada-plesa-reportaza-s-festivala-impulstanz/

Indijska mavrica

Z radovednostjo si bom ogledala njegovo predstavo Indradhanush oz. Indijska mavrica v izvedbi njegovih plesalcev, ki so seveda vsi briljantno natrenirani. Terence seveda obvlada indijski klasični ples kathak in še množico ostalih, ki jih spretno povezuje s sodobnimi plesnimi tehnikami.

Terence vedno rad komunicira z mediji; takole sva pozirala lani po intervjuju za Parado plesa, ko se je po dveh letih odsotnosti zaradi korone komaj prebil iz Indije na dunajski ImPulsTanz festival.

Takole piše na promocijskem materialu: “Paara-dox sestavlja ekipa mednarodno gostujočih plesalcev zelo cenjene plesne skupine sodobnega plesa Terencea Lewisa TLCDC (Terence Lewis Contemporary Dance Company) z 22-letnimi izkušnjami. V Slovenijo prihajajo iz osrčja Mumbaja, da bodo v plesni predstavi Indradhanush ali Indijska mavrica naslikali indijsko mavrico na slovenskem nebu. Inradhanush v slovenskem prevodu iz hindija pomeni mavrica. V predstavi bo skupina plast za plastjo razkrivala bistvo indijske raznolikosti. Mavrica je redek pojav, a ko se pojavi, nebo okrasi na neponovljiv način. Tako Indija kot mavrica poskuša svetu prinesti nekaj redkega, edinstveno mešanico sedmih primarnih elementov, ki predstavljajo indijsko blagovno znamko: ljubezen, čutnost, misticizem, kjer ostajamo zakoreninjeni v kulturi in tradiciji, a z razvejanostjo skušamo zajeti sodobni svet, ki je zibelka bogate raznolikosti in kjer se vse ovije v barve in živahnost. Na odru bo oživela umetniška interpretacija teh sedmih elementov kot sedem barv mavrice (indradhanush), ki so ločene vsaka zase, a se hkrati tudi lepo prelivajo ena v drugo. Hibridna predstava predstavlja zanimiv preplet različnih plesnih slogov od sodobne predstavitve, ki daje agilnost, fleksibilnost in izjemno fizično spretnost, do utrinkov indijske klasične graciozne oblike plesa, kot je kathak, da nato preide v polno moč enega najbolj trendovskih na svetu – bollywoodskega plesa – ki se izraža kot pravi talilni lonec globalnih vplivov.

Oglejte si napovednik predstave.

Predstava vsebuje tako niz krajših stavkov pesniških besedil kot tudi privlačno koreografsko vizualno vsebino in interakcijo, ki prinaša osebno povezavo z občinstvom. Od globin do lahkotnosti plast Indije se najde za vsakogar. Od kraljeve modre in zelene do bollywoodske vijolične barve, doživite tudi strastnost rdeče, globino uma modrine, združitev svetlo rumenega in oranžnega veselja in smeha. Torej, odeti v svoje najprešernejše barve ne zamudite predstave v Sloveniji.”

Predstavo si lahko ogledate v sredo, 16. februarja, v Ljubljani v Centru kulture Španski borci, v četrtek, 17. februarja, na Bledu v Festivalni dvorani in 18. februarja v portoroškem Avditoriju, vsakič ob 19.30. Prepričana sem, da boste uživali v tej pozitivni barviti predstavi.