Maša Marinšek in Luka Ostrež plešeta evropsko

Maša Marinšek si je naziv evropske prvakinje priplesala v Novem Sadu.

Evropska prvakinja Maša Marinšek in evropski podprvak Luka Ostrež sta se plesu zapisala pri štirih letih. Na začetku s plesnimi uricami, ki so pozneje prerasle v obiskovanje prave plesne šole. Jazz, šov, modern so plesni stili, na katere prisegata. Nad hiphopom pa nista preveč navdušena, predvsem zato, ker z njim menda ne moreš pripovedovati zgodb.

Maša Marinšek in Luka Otrež sta začela plesati, ko sta imela štiri leta.
Oba sta začela tekmovati v solo disciplinah predvsem zato, ker ju je navdušil njun glavni koreograf Blaž Godec. Zanj pravita, da je odličen, da zna prisluhniti tudi takrat, ko ni samo plesni pedagog. Zna se pa tudi razjeziti, in takrat se šibijo stene v Urškinih plesnih dvoranah, ampak ravno prav, da je koreografija izpeljana tako, kot mora biti. Rada tekmujeta, in na letošnjem državnem prvenstvu sta zasedla naslednja mesta: Maša je bila druga med mladinskimi solistkami v jazzu, šovu in modernu, kot plesalka male formacije pa postala državna prvakinja v jazzu, Luka pa je državni mladinski prvak med solisti.
Jazz, šov in modern so zvrsti, ki jih ima Maša Marinšek najraje.
Evropski podprvak Luka Ostrež je na ta naslov do zdaj najbolj ponosen.
Luka pravi, da je bil včasih od sošolcev deležen pripomb, da je ples za punce, danes pa zanj navijajo in so ponosni na njegove uspehe. Poleg plesa ga zanimata tudi medicina in pa facebook. Tudi Maša rada "fejsbuka", ampak še raje pleše, pleše, pleše. Oba sta si edina, da je plesati super, še posebej, ko prideš zvečer domov in se počutiš odlično, ker veš, da nisi cel dan poležaval pred televizijo, ampak si naredil nekaj dobrega zase.
Oddajo Parada plesa smo posneli v ambientu Arcadia Lightwear na Tržaški 222 v Ljubljani.
Intervju z obema plesalcema si lahko ogledate v naslednjih terminih:
TV Paprika: TOREK, 8.6. OB 20.30, PONOVITVE: SREDA, 9.6. OB 20.00 ,SOBOTA, 12.6. IN NEDELJA,13.6. OB 20.00
INFO TV: TOREK, 8.6. ob 21.00, PONOVITVE: SREDA, 9.6. ob 19.30, PETEK, 11.6. ob 20.30, SOBOTA, 12.6. ob 17.30, NEDELJA, 13.6. OB 14.00

View Gallery 5 Photos