Maja Keuc dokončno stornirala plesalce Maestra

Maja Keuc na Emi še v družbi plesalcev Anžeta Škrubeta in Matica Zadravca.

To, o čemer se je takoj po zmagi na letošnji Emi na glas premišljevalo, je zdaj tudi dokončno. Nacionalkina, recimo temu kreativna evrovizijska ekipa z Aleksandrom Radičem in Andrejem Hoferjem na čelu, je apelirala na Majo Keuc, naj na odru düsseldorfskega Eurosonga nastopi brez plesalcev. Spomnimo, da je Maja takoj po zmagi na Emi za MMC izjavila: “Slišali smo ogromno kritik, da plesalci niso potrebni pri tej pesmi. In tudi sama sem bila že na začetku malo skeptična glede tega, čeprav sta Anže in Matic opravila odlično delo. In mislim, da je bilo super," in dodala, "da obstaja manjša možnost, da bodo še razmišljali o kakšnem plesalcu, če bodo izbrali malo modernejši aranžma."

Maja želi na Evroviziji pritegniti pozornost z glasom in ne stasom. (Foto Žiga Culiberg)
Mi smo njeno izjavo preverili pri vodji skupine Maestro Anžetu Škrubetu, ki je takrat dejal, da "se še ne ve točno, kako bo, ker se z nacionalko še dogovarjajo in dopušča možnost, da Maja nastopi tudi brez plesne spremljave." Majina izjava je povzročila precej razburjenja predvsem med plesalci Maestra in seveda pri Majinem fantu, tudi plesalcu Maestra Anžetu Zalarju. Njena izjava pa je iz objavljenega članka na MMCju tudi čudežno izginila. Menda je Maja klicala odgovornega urednika razvedrilnega programa Vanjo Vardjana, se razburila in zahtevala, da pri uredništvu MMC-ja doseže, da sporno izjavo umaknejo, čeprav jo je menda dala pri polni zavesti. In glej ga, zlomka, to se je tudi zgodilo.
Tudi na šovu Slovenija ima talent je bila Maja obkrožena s plesalkami.
No, zgodilo pa se je tudi to, da se je njena plesna skepsa uresničila. Iz nacionalkine PR službe so nam uradno sporočili naslednje: “Po pravilih Eurosonga lahko na odru nastopa največ 6 oseb; v ekipi Maje Keuc pa je bila sprejeta odločitev, da bodo na odru poleg nje prisotne štiri spremljevalne vokalistke. Plesalcev na odru ne bo, bo pa koreograf Anže Škrube (Maestro) s kostumografom Davidom Matejem Goljatom sodeloval pri oblikovanju odrskega nastopa."
Anže Škrube (levo) ima z oblikvanjem scenskega nastopa že evrovizijske izkušnje, in sicer s kvartetom Quartissimo v Moskvi.
Zdaj pa lahko samo upamo, da bo Majina angleška verzija Vanilije preimenovana v No one na velikanskem odru Evrovizije delovala vsaj približno maestralno.
 

View Gallery 4 Photos