Prava razvajanja za vse mame v vašem življenju

Ena je vaša že od rojstva – mama namreč. Dolga leta je za vas skrbela in čeprav ste danes odrasli, še vedno skrivoma bdi nad vami in vam priskoči na pomoč, ko to potrebujete. Morda je v vašem življenju še ena mama, mati vaših otrok. Čeprav je izjemno težko, da bi ustregli vsem ženskam v vašem življenju, vam bo z našimi preprostimi nasveti zagotovo uspelo, da boste za materinski dan vsem mamam v svojem življenju priredili nepozabno razvajanje!
Razveselite svojo mamo
Razveseliti mamo bi morala biti naša vsakodnevna naloga – nič pa ni narobe, če se za materinski dan potrudite še nekoliko bolj. Ste že izbrali darilo zanjo? Če ste, čestitamo – očitno ste med najbolj pozornimi sinovi. Če niste, nič hudega, ponujamo vam nekaj nasvetov, s katerimi boste zagotovo poskrbeli, da bodo vaši mami oči kar zasijale!
Materinski dan je prava priložnost za klasiko
•    Če menite, da svojo mamo dovolj dobro poznate, je prava izbira nakit, morda parfum ali pa slastna čokoladna bonboniera.
•    Večini mam bo všeč tudi zeleno darilo: podarite ji rezano cvetje ali pa lončnico, ob kateri bo lahko uživala dalj časa.
•    Zelo dobra ideja za darilo so tudi okrasni pripomočki za dom; če menite, da boste znali izbrati barvo in stil, poskusite z okrasno prevleko, mehkim in toplim pregrinjalom, lepo preprogo ali drugim artiklom, ki bo pomagal narediti dom še bolj domač.
Če je vaša mama pod stresom …
… in si ne zna vzeti časa zase, ji podarite protistresni tretma. Lahko gre za darilni bon za savno ali masažo, enako dobra ideja pa je tudi set za domači spa, ob katerem bo lahko uživala dalj časa.
Še vedno nimate prave ideje?
•    Pripravite ji darilno košaro! Darilo iz srca ne rabi biti veliko – zberite malenkosti, ki bodo vaši mami všeč in jih naložite v lepo košaro. Tako boste lažje zajeli vse interese svoje mame in ji pokazali, da ste v darilo vložili veliko razmisleka in časa.
•    Če pa prave ideje nikakor ne najdete ali pa niste prepričani, da boste znali izbrati pravo darilo, ji podarite darilno kartico za njeno najljubšo trgovino. Morda zveni nekoliko neosebno, vendar pa boste na ta način zagotovili, da bo vaša mama dobila natančno tako darilo, kot si ga želi.
Polepšajte dan materi svojih otrok
Čeprav ni vaša mama, si za materinski dan vseeno zasluži posebno pozornost. Vaše darilo ne rabi biti romantično, saj je narava materinskega dne drugačna, pač pa naj pokaže, da cenite njen trud in delo. Seveda je najlepše darilo za vsako mamo, če boste vajinim otrokom pomagali, da za svojo mamo izdelajo kar najlepše darilo. Vseeno pa je ne pozabite obdariti še sami!
In kje začeti? S spanjem!
Večina mam spi premalo, to je dejstvo. Navadno so pokonci, še preden vstanejo vsi drugi člani družine in poskrbijo za to, da nihče ne zapusti doma brez zajtrka. Same pa imajo navadno čas le za skodelico kave. Ko poskrbijo, da so otroci pripravljeni za vrtec ali šolo, se še same odpravijo v dolg dan v službi. Po povratku skuhajo kosilo, pomagajo otrokom pri domačih nalogah in navadno še dolgo po tem, ko ostali že spijo, urejajo številna gospodinjska opravila, za katere je čez dan preprosto zmanjkalo časa. Tudi čez vikend ni njihov urnik nič drugačen; vstanejo zgodaj, saj je konec tedna edini čas, ki ga lahko namenijo večjim in časovno obsežnejšim opravilom. Poskrbite torej, da se bo mama vaših otrok vsaj enkrat res dobro naspala: prevzemite vse njene odgovornosti, zagotovite, da bo imela mir in ji omogočite, da bo napolnila svoje baterije!
Zajtrk v postelji
Dodatek k temu darilu je seveda zajtrk v postelji. Glede na to, da za večino zajtrkov poskrbi prav ona, ji tokrat vrnite uslugo – in se pri tem res potrudite! Bogat zajtrk ji bo povrnil moči in ji pokazal, da res cenite njeno delo!
Pospravite in počistite vaše stanovanje!
Malo žensk obožuje gospodinjska opravila, mame pa ob tem pesti še večno pomanjkanje časa. Pošljite jo v kino, savno ali na večerjo s prijateljico, vi pa v tem času pograbite sesalec, metlo in krpo in se zapodite v čistilno akcijo.
Povejte na glas …
Z vsemi temi dejanji ji boste seveda dali vedeti, kako zelo cenite njeno delo in kako jo imate radi – vendar pa ji nikar ne pozabite tega še povedati! To je stvar, ki jo ženske izjemno cenijo, moški pa vse prepogosto pozabijo.
Če vam besede nikakor ne gredo z jezika, ji napišite pismo ali izdelajte certifikat za najboljšo mamo na svetu. S tem jo boste nasmejali, obenem pa bo z veseljem prebrala vaše nekoliko sentimentalne besede, v katerih boste opisali svoja čustva. Verjemite nam: to bo zanjo najlepše možno darilo.