Madžarska, adijo; Slovenci pobasali 14 kolajn!

Formacija Kazine je s točko Legalov mat osvojila 1. mesto med mladinci.

Ekipa dvesto petdesetih plesalcev se je vrnila z Madžarske, zadnji dan pa so si priplesali še nekaj odličnih uvrstitev in seveda naslovov. Slovenski plesalci so osvojili 14 medalj; sedem zlatih, dve srebrni in pet bronastih. Med prejemnike kolajn so se zapisali štirje klubi. Najuspešnejši so bili plesalci Drušva Kazina s sedmimi medaljami; štirimi zlatimi, eno srebrno in dvema bronastima. PK Miki Domžale je osvojil eno zlato in eno srebrno (obe pionirski), PK Urška LJ eno zlato in eno bronasto pionirsko ter člani dve zlati, PK Bolero LJ pa dve bronasti (člansko in pionirsko, oboje med formacijami).

V pričakovanju rezultatov novi evropski prvaki mala skupina s točko Lonely People koreografinje Mirjam Podobnik.
Vesna Vučajnk iz Plesne zveze Slovenije sporoča za naš portal še z zadnjega tekmovalnega dneva: "Najprej si je evropski naslov priplesal solist mladinec Matic Bizjak (Društvo Kazina). Na tretjo stopničko se je povzpel David Grajfoner (Društvo Kazina) in na 4. mesto klubski kolega Jan Ravnik. Med članskimi solisiti je Slovenijo zastopal le Jure Gostinčar (Blejski plesni studio), ki je osvojil 7. mesto. Uspešnejša je bila solistka članica Klara Lainšček (Društvo Kazina), ki je segla najviše – po nazivu prvakinje in zlati medalji. 12. mesto si je priplesala Sara Medja (Društvo plesalnica studia Bohinj). Med pari sta se najbolje uvrstila Kristina Zarubica in Urban Aljančič, na 7. mesto, s 15. mestom pa sta se morali zadovoljiti Sara in Špela Medja (Društvo plesalnica studia Bohinj). Za konec so se pomerile še formacije. Članska formacija iz PK Bolero LJ Speak up, si je priplesala bron,  članska 2 formacija Tuesday night pa je bila za svoj dober nastop nagrajena z zlato medljo."
Kazinski plesalci so bili najuspešnejši saj so priplesali sedem kolajn.
Med sodelujočimi koreografi na tem tekmovanju je bila tudi Mirjam Podobnik iz Kazine, ki je takole ocenila zadnji dan prvenstva: "Tekma je bila precej močna. Jaz sem bila prepričana v zmago pr’ malih skupinah, pri velikih pa se mi je zdel Bolero zelo močan. Pari so me malo razočarali, ker sta si Matic&Teja ter David in Maja zaslužila finale. Vesela sem zmage Matica Bizjaka in tretjega mesta Davida Grajfonarja. Moje pionirje pa čaka še veliko dela. Na splošno sem zelo zadovoljna, malo utrujena in z dobrimi obeti za svetovno prvenstvo."
Koreografinja Mirjam Podobnik je s prvenstvom zadovoljna, seveda pa so pričakovanja uprta v svetovno prvenstvo, ki bo konec novembra v Riesi.
Prvenstvo je bilo po pripovedovanju nekaterih staršev dobro organizirano, vsekakor boljše kot pred dvema letoma. "Organizacija je bila OK, kraj prijaznejši, dvorana svetlejša in organizacija prehrane ustreznejša," sporoča ena od mam, ki so spremljale prvenstvo v Pecsu. Ekipe plesalcev, trenerjev in staršev seveda nadaljujejo svojo pot na svetovno prvenstvo, ki bo konec novembra v nemški Riesi.
Točka Dihaj je zasedla peto mesto med malimi skupinami, v ospredju je evropski prvak med mladinskimi solisti Matic Bizjak. (Foto: Karmen Štumberger)
View Gallery 5 Photos