Ljubljana open. Zlata Iliya Dobrev & Ana Mesec

… Iliya Dobrev in Ana Mesec …

Minuli vikend, 2.in 3. aprila, je v medvoški športni dvorani potekalo mednarodno tekmovanje v standardnih in latinskoameriških plesih Ljubljana open 2016 v organizaciji Plesnega kluba Urška in plesnega kluba Mirandance. Tudi tokrat je bilo tekmovanje posvečeno spominu na plesnega mojstra Tomaža Ambroža.Tekmovanje šteje za točkovno lestvico svetovne plesne zveze WDSF in za slovensko točkovno lestvico. 

… Nikita Bazev in Hanna Run Oladottir …
Tekmovanje je bilo razdeljeno na dva dela. V soboto so se v latinskoameriških plesih pomerili članski pari in starejši mladinci. Pri članih sta si priplesala zlato Islandca Nikita Bazev in Hanna Run Oladottir.
… Jure Bergant in Anja Pritekelj …
Od Slovencev sta se najbolje uvrstila Jure Bergant in Anja Pritekelj, ki sta za las zgrešila stopničke ter zasedla 4. mesto, Miha Žerjav in Valerija Musina pa sta pristala na 7. mestu.
… Danila Mazur in Anastasia Polonskaya …
Med starejšimi mladinci sta slavila zmago Rusa Danila Mazur in Anastasia Polonskaja, Ivan Jarnec in Ana Ekart sta si priplesala bron.
… Ivan Jarnec in Ana Ekart …
Žan Vrhovski in Maša Bencak sta bila 8. Patrik Klun in Jasna Potočar, ki sta tekmovala pri mladincih, sta zasedla 11. mesto.
… Daniele Ruscito in Nicole Cartigiano …
V nedeljo so se na plesni parket podali plesalci standardnih plesov. V članski kategoriji sta bila zlata Italijana Daniele Ruscito in Nicole Cartigiano, Tine Kranjc in Saša Ul sta pristala na 9. mestu.
… Tine Kranjc in Saša Ul …
Pri starejših mladincih sta si priplesala zmago Iliya Dobrev in Ana Mesec, Martin Mestek in Aleksandra Podsiadly sta bila 8., Jaka Podgoršek in Katarina Matuš pa 9. Med mladinci sta Jan Hafner in Pina Eržen zasedla 11. mesto
"Tekmo sva odplesala popolnoma sproščeno, z užitkom in se dejansko nisva obremenjevala z rezultatom, ker nama je bil pomemben najin nov ples. Tako bo ostalo tudi v prihodnje, saj nama je pomemben proces, delo v dvorani, najino ustvarjanje. Želiva se razvijati v dobra plesalca, seveda se nameravava udeležiti več tujih tekmovanj, predvsem se pripravljava na German open, ki bo v avgustu," sta za naš portal povedala zmagovalca v starejšemladinski kategoriji v standardu Iliya Dobrev in Ana Mesec.
Pokal Tomaža Ambroža za zmagovalca pri članih.
V dveh dneh se je  v vseh starostnih kategorijah od pionirjev do seniorjev pomerilo več kot 300 plesnih parov. Sodniško ekipo je sestavlja 20 sodnikov iz 13 držav. Zmagovalcema pri članih so podelili pokal Tomaža Ambroža.
20-članska sodniška ekipa. (Foto: Jernej Rihar)
Spomnimo, da so lani slovenski plesni pari na omenjenem tekmovanju osvojili kar tri zlate medalje. Fotografije je za naš portal naredil Jernej Rihar, več si jih lahko ogledate na www.jrphoto.si

View Gallery 9 Photos