Krajcer&Venturinijeva zadovoljna. Brezplačni treningi tudi v novi sezoni

Lani smo prvič v slovenski plesni zgodovini poročali o novosti, ki sta jo uvedla bivša profesionalna plesalca in večkratna svetovna prvaka Matej Krajcer in Katarina Venturini. Združila sta moči v želji ponuditi treninge športnega plesa širši javnosti, predvsem otrokom. Spraševala sta, se kako privabiti čim več otrok v lani ustanovljen Plesni klub Plesna zvezda, na kakšen način bi prišla do talentov, kako približati ples na najcenejši možni način.


"Vedela sva, da morajo otroci najprej poizkusiti in šele nato priti do želje in odločitve o nadaljevanju s treningi. Odločila sva se ponuditi 8- mesečne brezplačne treninge enkrat tedensko. Tako bi otroci imeli možnost spoznati se s plesom, ga doživeti, se naučiti nekaj osnovnih korakov in morda bi jih s tem navdušila za ples, da bi želeli še nadaljevati. Oktobra 2012 smo začeli s projektom osem mesecev brezplačnih treningov,"
sta povedala Matej in Katarina.
Odziv na projekt  je bil nad pričakovanji. Že po prvem mesecu so morali ustaviti prijave, kajti pridružilo se jim je 64 otrok različnih starosti. Treninge je redno obiskovalo 45 otrok. "Do sedaj smo se v 28-ih treningih naučili šest plesov, tri latinskoameriške plese (cha cha, samba, jive) in tri standardne plese (angleški valček, dunajski valček, quickstep)," sta razložila plesalca. Vrhunec letošnjega brezplačnega programa je bil okronan 8. junija, ko je v prostorih Plesne Zvezde v BTC-ju potekalo avdicijsko tekmovanje.

"Na avdiciji, prvem plesnem tekmovanju za te otroke, smo jim predstavili čim bolj realno sliko plesnih tekmovanj, kamor sodijo vse emocije, užitki, samodokazovanja, strahovi, adrenalin, trema…, tako se bodo lažje odločili za nadaljnjo plesno pot. Avdicijskega tekmovanja se je udeležilo vseh 45 otrok, ki so nastop odpesali nad najinimi pričakovanji. Znano je, da se pod pritiskom pokaže pravi karakter človeka in tokrat sva bila pozitivno presenečena. Vsi otroci so bili odlični, željni pokazati kaj so se do sedaj naučili, zraven pa so se tudi zabavali in prijateljsko navijali za sotekmovalce. Seveda ni manjkalo tudi solz, saj se na tekmovanju ne morejo vsi uvrstiti v finale in tudi zmagovalec je lahko samo eden. Razočaranje je del tekmovanja in življenja, pomembno je to sprejeti, se kaj od tega naučiti in korakati svojim željam naproti. Od koraka do prvaka! Začrtana je sezona 2013/2014. Vsi otroci in mladina so uspešno opravili svoj prvi plesni nastop in so s septembrom vabljeni k vpisu v uradno članstvo Plesnega kluba Plesna Zvezda. Poudariva naj veselo novico! V septembru 2013 bomo ponovno odprli vrata novemu podmladku, otrokom, in z brezplačnim projektom nadaljevali! V novi sezoni 2013/14 bomo brezplačne treninge ponujali otrokom od 6. do 12. leta starosti 2x v šolskem letu in tokrat bodo trajali 5 mesecev. Tako bomo hitreje prišli do želenih rezultatov in z iskanjem talentov pospešili napredek slovenskega tekmovalnega športnega plesa. Rada bi se vam zahvalila za vso podporo v iztekajočem šolskem letu in seveda za vso podporo tudi vnaprej!"
sta razložila ponosna in zadovoljna trenerja Plesnega kluba Plesna zvezda.

           

View Gallery 5 Photos