Končno mednarodna tekma! Evropsko prvenstvo v kombinaciji. Naš par Pekunov & Kastelic na osmem mestu!

Akim Pekunov in Maša Kastelic sta druga v državi v standardu in državna prvaka v kombinaciji. (Foto: Marko Mesec)

Plesalo je 22 parov, in to brez slovenskega sodnika.

V soboto, 19. septembra, se je na Danskem v Aarhusu odvijalo evropsko prvenstvo v kombinaciji, in to po dolgih mesecih pavze. Ponavadi se to prvenstvo odvije konec pomladi in lani sta Jure Bergant in Milana Chekanova v Košicah zasedla 12. mesto. Ampak lani seveda še ni bilo virusa covid-19 in z njim povezanih omejitvenih ukrepov. Kot prebiram na spletni strani mednarodne plesne zveze WDSF, je podpredsednik zveze Beograjčan Nenad Jeftič vložil veliko truda in angažmaja, da se je v Aarhusu odvilo tekmovanje. “Skupaj z organizatorjema Ashli Williamson in Bjørnom Bitschem, ki sta tekmo že dvakrat prestavila, smo upoštevali vsa navodila za preprečevanje širjenje virusa. Vsi smo komaj čakali, da se ponovno zberemo na tekmovanjih, in evropsko prvenstvo v kombinaciji je priložnost, da plesalci nekajmesečno odsotnost s terena obrnejo sebi v prid.”

Evropska prvaka v kombinaciji Semen Khrzanovski in Elizaveta Lykhina (foto: WDSF)

Nedvomno sta to izkoristila nova evropska prvaka Semen Khrzanovski in Elizaveta Lykhina iz Rusije, ki sta premagala 22 sodelujočih plesnih parov.

Akim in Maša na lanskem državnem prvenstvu v kombinaciji, kjer sta si priplesala naslov najboljšega para v državi. (Foto: Marko Mesec)

Državna prvaka v kombinaciji Akim Pekunov in Maša Kastelic sta si priplesala osmo mesto, njuno izjavo še čakam, da iz prve roke izvemo, kako je bilo prvenstvo organizirano v teh nenavadnih okoliščinah. V sodniški zasedbi Slovenci nismo imeli svojega predstavnika.

Lani na državcu v latinu (foto: Marko Mesec)

Se pa slovenski plesalci gotovo veselijo oktobra, ko bo na sporedu državno prvenstvo v latinskoameriških plesih, in sicer 4. oktobra v Ljubljani, in 24. oktobra, ko bo na programu kombinacija v sklopu tedna državnih prvenstev sekcije za moderne tekmovalne plese v Medvodah. Seveda če se spet kaj ne zgodi s korono.