Komu naslovi novih državnih prvakov v kombinaciji desetih plesov?

Vid Šteinfelser in Brina Paulina Dežman sta prvaka v latinu in standardu.

Veliki finale državnih prvenstev je v polnem teku in nekateri plesalci sekcije modernih tekmovalnih plesov se že veselijo osvojeni rezultatov, prav tako plesalci rokenrola. V četrtek pa se na parket medvoške športne dvorane podaja 46 prijavljenih plesnih parov.

Žan Ravnikar in Veronika Kajin naskakujeta kombinacijo.
"Žal se je odjavilo kar 9 plesnih parov (v večini so razlog šola, dopust ali bolezen). Namesto 55 plesnih parov bo zaplesalo 46 v sedmih različnih starostnih kategorijah (mlajši pionirji, pionirji, mlajši mladinci, mladinci, starejši mladinci, člani in profesionalci). Zastopanih bo 12 plesnih klubov/društev (DPC Samba MB, PK Jasmin Kočevje, PK Plesna zvezda LJ, PK Fredi LJ, PK Mirandance Medvode, PK Urška Ajdovščina, PK Urška LJ, ŠRKD Diamant LJ, PK Pingi MB, Studio ritem PK Kranj, PK NM, KPK Devžej SG). Za glasbo bo poskrbel DJ Vedran (kot si ga poimenovala), za mikrofonom pa bom v duetu z Janjo Pušl moja skromnost," je za naš portal povedala Urška Marinko iz Plesne zveze Slovenije.
Alenka Bohak bo sodila, Drago Šulek bo delegat Plesne zveze Slovenije.
Plesne pare pa bodo ocenjevali naslednji sodniki: Alenka Bohak, Mateja Mazovec Janičijevič, Dejan Kolenc, Zoran Kljun, ki je tudi glavni organizator celotnega državnega prvenstva, ki poteka v Medvodah že od sobote dalje, Fredi Novak, Meta Zagorc in Marko Tumpej. Seveda favoriti za zmago pa tudi tisti, ki se borijo za dober rezultat letošnjega zadnjega državnega prvenstva, ne počivajo.
Volodimir Nielienson in Naja Dolenc zagnano trenirata, sodniki pa bodo povedali svoje.
Miša Cigoj in Nika Bagon še vedno ostajata edini profesionalni par in bosta prišla prvenstvo samo odplesat.
Jure Bergant in Ana Mesec sta favorita kombinacije med starejšimi mladinci.
Tudi med člani ni dvoma, da bosta zmagala aktualna državna, svetovna in evropska prvaka Miha Vodičar in Nadija Bičkova, ki je bila gonilna sila ponedeljkove modne revije sevniške Lisce v Portorožu.
Nadija Bičkova na modni reviji sevniške Lisce.
Med starejšimi mladinci branita naslov Jure Bergant in Ana Mesec. Med mladinci sta aktualna prvaka v posameznih disciplinah Uroš Lazič in Maruša Pintar. Med mlajšimi mladinci se bosta borila za naslov državni prvak v standardu Brin Hlade in Tosia Robar Žerak ter državni prvak v latinu Žan Ravnikar in Veronika Kajin.
Uroš Lazič in Maruša Pinter ciljata na zmago med mladinci.
Med pionirji sta posamezna zmagovalca Vid Šteinfelser in Brina Paulina Dežman. Ali bosta državna prvaka v kombinaciji postala aktualna prvaka v latinu med mlajšimi pionirji Nik Visovič in Sofia Sedovnik Coljnar, pa bo tudi kmalu jasno.
Anja in Matej Pritekelj zmagati med člani ne moreta, lahko pa obranita drugo mesto.
In če smo si zadnje prvenstvo marca v Sežani zapomnili po prelitih solzah tako sreče kot žalosti, pa lahko samo ugibamo, kaj nas bo v četrtek od desete ure dalje čakalo v Medvodah. Med posameznimi nastopi plesnih parov boste lahko uživali še v državnem prvenstvu v street disciplinah, in sicer v solu, parih, malih in velikih formacijah. Državc 2015 pa bo v celoti poskrbel za skoraj 145 naslovov državnih prvakov. To pa je tudi podatek, zaradi katerega občasno tako trenerji kot plesalci in organizatorji padejo v jok.
Vedran Čelić, z nekdanjo plesalko Ano Jurenec, je ime, ki zagotavlja odličen izbor glasbe. (Foto: Marko Mesec)
View Gallery 9 Photos