Več kot 500 Kazincev očaralo z izjemnimi koreografijami

Patricija Crnkovič aktualna dvakratna svetovna prvakinja v dveh solo članskih kategorijah.

Ob zaključku šolskega leta so se plesalci Plesne šole Kazina in njihovi spremljevalci zbrali na letni Kazinski produkciji. Plesna šola Kazina ima status najstarejše plesne šole pri nas in je vzgojila številne generacije plesalcev, ki so se skozi leta razvili in gradili ter dosegali vrhunske rezultate v svetovnem merilu. "Dokazali smo, kot to počnemo v tej zasedbi že zadnjih 24 let, da smo prava šola plesa. Naučili smo plesati blizu 50.000 otrok, mladine in odraslih. Z vrhunskimi učitelji, ki poznajo svoje delo in ki v lahkotno poplesavanje usposobijo vsakega začetnika, hkrati pa z vrhunskimi plesalci znajo narediti prave plesne mojstrovine, smo očarali marsikoga," je dogajanje povzela Silvestra Perčič, direktorica Plesne šola Kazina.

… Maša Pušnik, aktualna svetovna prvakinja v kategoriji modern solo mladinke …
V štirih delih predstave, v katerih se je zvrstilo več kot 80 plesnih točk ter preko 500 plesalk in plesalcev, so plesali tako kazinski začetniki, rekreativni plesalci kot tudi vrhunski plesalci, med njimi tudi veliko število še vedno aktualnih svetovnih prvakov Kazine."Vedno je najtežje preseči ali premagati samega sebe. Po vseh naših 24 skupnih letih lahko rečem, da sem izredno ponosna na ekipo Kazine in na vse plesalce, ki bodo po videnem zagotovo uspešno branili barve Slovenije na evropskih in svetovnih prvenstvih," je še dodala Perčičeva. Plesalci so navdušili z izjemnim tehničnim znanjem in odličnimi koreografijami, v katerih so se kot vedno izkazali koreografi Kazine Mitja Popovski, Mirjam Podobnik, Željko Božič, Ada Kogovšek in Andreja Vakselj.
… Luka Ostrež … (Foto: Nikola Janušić)
Plesna šola Kazina je plesna šola, ki ima status najstarejše plesne šole pri nas in je vzgojila številne generacije plesalcev, ki so se skozi leta razvili in gradili ter dosegali vrhunske rezultate v svetovnem merilu. Plesna šola se lahko pohvali s 25-letno tradicijo, ki sloni na odličnem timu učiteljev in avtorskih, preizkušenih izvrstnih plesnih programov. Po številu plesnih svetovnih prvakov v članski konkurenci, kar je najtežje doseči, so v svetovnem vrhu. Od sedem do deset naslovov svetovnih prvakov v različnih kategorijah letno pripada Plesni šoli Kazina. Posebnost plesne šole pa je tudi v tem, da so prvi pri nas začeli s tem, da vrhunski trenerji učijo ne le tekmovalne plesalce, ampak tudi začetnike.