Kaj te sereš, saj boš dobila izpisnico …

Zgodba z izpisnicami para Miha Türk in Amadeja Horvat se je menda končala.

“Kaj te sereš, saj boš dobila izpisnico,” so bile besede šefice plesnega kluba Samba, Milojke Banovič, mami plesalke Amadeje Horvat Lei Manaskov, ko je želela narediti konec klubskim zdraham v zadnjem času zelo izpostavljenega plesnega para Miha Türk in Amadeja Horvat. Spomnimo. Vse skupaj se je začelo na januarskem državnem prvenstvu v standardnih plesih, ko je med tekmovanjem krožila peticija proti nastopu tega para, ker ni imel urejene izpisnice in je takrat plesal pod oznako Plesne zveze Slovenije. Menda je bil najbolj goreč pri tem Boštjan Zagorac, nekdanji poslanec, čigar hčerka Lana pleše v isti starostni kategoriji kot omenjeni par. Sprožila se je tudi debata, ali je Marko Vodnik, športni direktor, takrat ravnal pravilno ali bi moral nastop temu paru prepovedati.

Problem z izpisnicami se je začel na državnem prvenstvu v standardnih plesih. Proti nastopu para Türk&Horvat se je agitiralo celo s peticijo, med najbolj gorečimi pa je bil nekdanji poslanec Boštjan Zagorac.
Na naslednjem tekmovanju je par težavo uredil in zaplesal za PK Urška, kjer zdaj trenira, njegovo plesno pot po novem vodita Kristjan Burazer in Martina Plohl. Mama Mihe Türka, daljnega sorodnika našega predsednika Danila Türka, Darja Volavšek se je oglasila kmalu po našem članku, kjer smo zapisali, da so bile izpisnice vredne nekaj sto evrov, in nam pojasnila natančno številko. ”Za Mihata smo plačali 300 evrov, in sicer plesnemu klubu Pingi. Za Amadejo pa ni bilo nič urejeno, ker še do danes nista niti Milojka niti Natalija (dosedanja Amadejina trenerka) izračunali oziroma obračunali donatorskih sredstev, ki jih je “zrihtala” Amadejina mama in so prišla direktno na račun plesnega kluba Samba.” Poklicali smo Natalijo Banovič, za katero pa nekateri mislijo, da so njena dejanja povezana z razhodom od dosedanjega življenjskega partnerja, s katerim sta bila skupaj skoraj sedem let. Namigujejo celo, da se je v zadnjem času celo preveč navezala na Urško Marinko, vodjo programov športne rekreacije. Nam je pojasnila: "Vse smo uredili. Z Amadejino mamo sva šli na kavo in se vse dogovorili. Predala sem ji izpisnico, obračunala vse zaostale finance in upam, da bo sedaj mir. Ne želim si nič drugega, kot da lahko mirno nadaljujem s poučevanjem mojih parov, ne želim se kregati, mislim samo na dobrobit mojih plesalcev.” 
Urška Marinko (levo) menda tolaži Natalijo Banovič ob razpadu njene ljubezenske zveze.
Potem smo te besede preverili še pri Lei Manaskov, ki pa nam je zaupala malo drugačno verzijo dogodka: ”Na kavo sem res šla, ampak ne z Natalijo, pač pa z njeno mamo Milojko, ki mi je dejala dobesedno: Kaj te sereš, saj boš dobila izpisnico. Res mi je predala izpisnico, obračunala vsa donatorska sredstva, čeprav mi ni povedala, o kakšni številki je govora. Ne vem, za kakšno količino donatorskih sredstev gre, vem samo to, da cifra ni velika. Zagotovo vem samo za dve nakazili med 30 in 150 evri, ki jih je uredil moj znanec. Vseeno ne vem, koliko sem za izpisnico izplačala, ker nisem dobila nikakršnega obračuna, bančnih izpiskov kluba pa tudi ne morem preverjati. Ampak zgodba s plesnim klubom Samba je končana. Amadeja in Miha plešeta naprej in to je najbolj pomembno. Amadeja je otrok, ki si želi slišati enakovredno razmerje pohval in graj. Pri Nataliji je bila žal deležna samo graje. Mene pa je ves ta cirkus stal pet kilogramov in je bil odlična shujševalna kura … Želim si, da moj otrok pleše naprej, jaz ne hodim na treninge, trenerjem pustim, da opravljajo svoje delo. Imam pa novo izkušnjo s starši nekaterih plesalcev, ki so mi v določenem trenutku obrnili hrbet, pa ne vem zakaj. Z Mihatovo mamo Darjo se razumeva, čeprav je prepričana, da ima veliko stvari prav edino ona. Ampak z debato se da vse urediti.“ Poznavalci razmer v našem športnem plesu, še posebej tisti, ki malo bolj natančno poznajo gospo Darjo, pa menijo, da simbioza tega para ne bo dolgo zdržala. Pa ne zato, ker bi bila kriva Miha in Amadeja, ampak zato, ker se bo Darja vmešavala v delo trenerjev in bo tudi Martini in Kristijanu počil film.
Bosta Martina Plohl in Kristijan Burazer zdržala pritisk mame Darje?
In kako je že rekel trenutno najbolj ogovarjan trener pri nas Fredi Novak: ”Starši se morajo zavedati, da nimajo pojma o plesu in zato delajo neumnosti. Njihova dolžnost je, da otroka pripeljejo na trening, poskrbijo za njegovo prehrano, kupijo obleke in čevlje, plačajo trenerje. Vse ostalo pa prepustijo plesnim strokovnjakom.”

View Gallery 4 Photos