Jurij in Jagoda Batagelj bosta razgalila svoje intimno življenje

Plesna zgodba Jurija in Jagode Batagelj bazira na resničnih dogodkih iz njunega življenja …

Vsi ljubitelji plesa, gledališča, dobre glasbe in zabave bodo 26. decembra 2011 ob 20.15 uri prišli na svoj račun. V Centru kulture Španski borci v Ljubljani se bo namreč zgodila premiera plesno-gledališke predstave z naslovom Plesalčevo Srce – Vse ali Nič, ki sta jo na odrske deske s svetovno priznanimi plesalci latinskoameriških in standardnih plesov postavila izvrstna plesalca, nosilca prestižnih plesnih naslovov, Jurij in Jagoda Batagelj. Plesna zgodba bazira na resničnih dogodkih iz njunega življenja, obogatena pa je s holivudsko noto in globljim sporočilom.

… na odrske deske pa sta jo postavila s svetovno priznanimi plesalci latinskoameriških in standardnih plesov …
Jurij in Jagoda sta v svetovnem plesnem svetu priznana plesalca tako na tekmovalnem kot tudi umetniškem področju ustvarjanja različnih “show” programov. V letu 2011 sta osvojila tako naslov prvakov mednarodnega prvenstva United Kingdom Championships kot tudi naslov zmagovalcev velikega odprtega prvenstva Velike Britanije v Blackpoolu – ki velja za največje in najprestižnejše tekmovanje v latinskoameriških in standardnih plesih. Pred tem pa sta osvojila še nešteto zmag na najrazličnejših mednarodnih prvenstvih po celem svetu, med njimi tudi naslov zmagovalcev svetovnega pokala in pa naslov evropskih prvakov za leto 2010.
… v njej nastopajo Peter Majzelj in Maja Geršak …
Kljub vsem tem lovorikam s tekmovanj pa sta Jurij in Jagoda v svetu znana predvsem po svoji umetniški žilici. Pred natanko 5 leti sta ustvarila prvo slovensko plesno-gledališko predstavo latinskoameriških in standardnih plesov – The 50’s Show, ki je kar šestkrat razprodala Gallusovo dvorano Cankarjevega doma; dvakrat Narodni Dom Kulture v Sofiji, ki sprejme kar 5.000 gledalcev in pa veliki oder festivala Lent. Soustvarila sta plesno-drsalni show s svetovnima prvakoma v umetnostnem drsanju Albeno Denkovo in Maximom Staviskijem in sta na splošno znana po pestrem izboru individualnih show programov latinskoameriških plesov, s katerimi gostujeta po celem svetu tako v Evropi kot tudi v Aziji.
… Damir Halužan in Anna Mashchtys …
Zgodba  se dogaja v sedanjem času in prikazuje izkrivljen in izumetničen svet tekmovalnega športnega plesa, polnega političnih iger in spletkarjenja. Na plesnem tekmovanju v latinskoameriških in standardnih plesih se kot žrtev političnih iger znajde glavni junak Maks s soplesalko. Razočaran nad izkrivljenostjo plesnega sveta, ki mu sicer pomeni življenje samo, postane razdvojen… ali nadaljevati plesno kariero ali obesiti čevlje na klin. Ob strani mu stoji le trener Leon, ki v tej razklanosti in obupu sočustvuje z njim, a mu na podlagi lastnih izkušenj svetuje, naj svojo plesno pot nadaljuje v mestu uresničenih sanj – New Yorku!
… Klemen Prašnikar in Alexandra Averkieva …
Ulice New Yorka s svojo barvitostjo, spontanostjo, igrivostjo in dinamičnostjo Maksa tako navdušijo in motivirajo, da se odloči obiskati enega izmed tamkajšnjih kubanskih klubov, kjer po naključju spozna Hope, Newyorčanko latinskih korenin, ki mu odkrije pot do pravega plesa med moškim in žensko, plesa polnega ritmike in igrivosti. Gre za ljubezen na prvi dotik; Maks je s Hope zmožen odpotovati v kraje, kjer je ples iskren in resničen kot življenje samo.
… Matej in Špela Kralj …
V predstavi nastopajo: v glavni vlogi Maksa Jurij Batagelj, v glavni vlogi Hope Jagoda Batagelj, Domen Valič – povezovalec, Andraž Erzin in Anja ImamovičLara Keršmanc, Matej in Špela Kralj, Peter Majzelj in Maja Geršak, Klemen Prašnikar in Alexandra Averkieva, Damir Halužan in Anna Mashchtys.
… ter Domen Valič v vlogi povezovalca …
Poleg premierske bosta na ogled še dve dodatni predstavi, in sicer v torek, 27. decembra 2011 ob 20.00 in sredo, 28. decembra 2011 ob 17.00.

View Gallery 7 Photos